Salakblog - Új balhé van kialakulóban a teniszezők és a szövetségük között
Új balhé van kialakulóban a teniszezők és a szövetségük között
Fotó: Europress/AFP

Új balhé van kialakulóban a teniszezők és a szövetségük között

HosszabbitásHosszabbitás
2019/01/29 21:50

Elina Svitolina vitába keveredett hazája sportági szövetségével és sérülésre hivatkozva lemondta szereplését az ukrán női teniszválogatott lengyelországi Fed-kupa-mérkőzésein.

A szövetség szerint a világranglistán hetedik Svitolina és Dayana Yastremska eredetileg vállalták a játékot, ám később visszaléptek, miután a két teniszező ügynöke "ésszerűtlen pénzügyi követeléseket" támasztott a szereplésért cserébe.

"A nemzeti csapatban játszani hazafiasság és elkötelezettség kérdésének kellene lennie, tiszteletnek az ukrán sport iránt" - áll a szövetség közleményében.

A 24 éves Svitolina közösségi oldalán úgy fogalmazott, valóban zajlottak "pénzügyi egyeztetések", ám a visszalépésében a döntő tényező a nyak- és vállfájdalma volt, amely már a későbbi győztes japán Naomi Osaka elleni Australian Open-negyeddöntőben is hátráltatta.

Svitolina és Dayana Yastremska távollétében Lesia Tsurenko, Kateryna Kozlova, Marta Kostyuk és Nadiia Kichenok alkotja majd az ukrán Fed Kupa-válogatottat, amely a viadal honlapja szerint az észt, a bolgár és a svéd csapattal mérkőzik jövő szerdától szombatig Zielona Górában, az euro-afrikai zóna I-es csoportjában.

mti

Hozzászólások