Tsonga még nem épült fel, kihagyja a Roland Garrost

shadow

Jo-Wilfired Tsonga Lyonban és a Roland Garroson sem lép pályára. A francia teniszező térdét áprilisban megműtötték, akkor azt mondta, szeretne játszani a salakszezonban, azonban még mindig nem jött rendbe a sérülése.

Tsongának még februárban sérült meg a térde a montpellier-i tenisztornán, ahol az elődöntőben kénytelen volt visszalépni. Ezt követően áprilisban átesett egy kisebb műtéten (a meniscusával volt probléma), ennek ellenére volt esély arra, hogy elindul az év második Grand Slamén.

"Annak ellenére, hogy mindent megtettünk az erőnlétem fejlesztése érdekében, kénytelen vagyok elmondani, hogy nem veszek részt a Roland Garroson" - írta hétfőn a 33 éves sportoló. "Keményen dolgoztam, hogy időben fitt legyek, azonban ez nem volt elég" - tette hozzá a videóban Tsonga.

Lyonban címvédőként indulhatott volna, vagyis a döntés a ranglista szempontjából is érzékenyen érinti a teniszezőt. Jelenleg a 37. helyen áll, akár a top 50-ből is kicsúszhat a füves szezon kezdetére. Várhatóan a Queen's Clubban lép legközelebb pályára, június 18-án.