Salakblog - Tsitsipas unalmasnak nevezte Medvedev játékát, az orosz visszavágott
Tsitsipas unalmasnak nevezte Medvedev játékát, az orosz visszavágott
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas unalmasnak nevezte Medvedev játékát, az orosz visszavágott

Németh DánielNémeth Dániel
2019/10/16 19:04
Köztudott, hogy Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev nehezen jönnek ki egymással, és ez a feszültség nemrég újabb formában nyilvánult meg. Ezúttal egy kisebb nyilatkozatpárbaj bontakozott ki a két teniszező között, miután a fiatal görög unalmasnak nevezte riválisa játékát, amit természetesen nem hagyott szó nélkül az elképesztő idényt futó orosz.

"Stefanos és Daniil viszonya egy kicsit érdekes. Ezt inkább rájuk bíznám" - jellemezte a két teniszező kapcsolatát Sascha Zverev. "Gyerekkorom óta jóban vagyok Daniillal, a Laver-kupa során Stefanosszal is összebarátkoztunk. Bármi is van köztük, az rájuk tartozik" - tette hozzá. Az ellentét okait kívülről nehéz megfejteni, ám az bizonyos, hogy szép lassan a sportág egyik legpikánsabb rivalizálása lesz az övék. Már amennyiben nevezhetjük egyáltalán a szó klasszikus értelmében vett rivalizálásnak, a párharc ugyanis meglehetősen egyoldalú.

Sanghajban mindketten pazarul játszottak, Tsitsipas például az elődöntőig vezető úton legyőzte a világelső Novak Djokovicot is. Medvedev ellen azonban ezúttal sem volt receptje, a világranglista-4. orosz két szoros játszmában legyőzte a 21 éves görögöt, ezzel 5-0-ra módosította a mérlegüket. A feszültség egyik forrása éppenséggel ez is lehet: Tsitsipasnak láthatóan nincs ellenszere az alapvonalról nagyon stabil, elképesztően precíz és mostanságban fejben is rendkívül erős orosz ellen. Meg is kérdezték tőle, milyen érzés Medvedevvel teniszezni.

"Hogy mi hiányzik még? 21 Grand Slam, hogy Roger elé kerüljek" - poénkodott Medvedev | Hosszabbítás

Daniil Medvedev zsinórban hatodik döntőjét játszotta a múlt héten, Sanghajban, és összességében idén már a negyedik tornagyőzelmét aratta azzal, hogy két játszmában legyőzte Alexander Zverevet a fináléban. A dolgok azonban bő egy évvel ezelőtt még nem álltak ilyen fényesen az orosz számára. A tavalyi washingtoni torna idején Medvedev még csak a 63.

"Nos, nem szeretnék tiszteletlen lenni, de azt kell mondjam, hogy unalmas. Olyannyira, mint nem is tudom..." - mondta Tsitsipas. "Ott a nagy szervája, ha azt sikerül megfognod, véget nem érő alapvonalcsaták kezdődnek. Egy dolgot tehetsz, próbálsz olyan keményen ütni, amennyire csak tudsz, mindezt lehetőleg pontosan végrehajtani, és persze mozgatni őt. Ellenkező esetben viszont csak visszaütöd neki a labdát, újra és újra ugyanazt játszod. A labda meg csak jön vissza tőle folyamatosan" - értékelte a görög.

Medvedev játékstílusában kétségtelenül van valami gépiesség, ám ez a játék félelmetesen hatékonnyá vált az utóbbi időben. Az orosz teniszező jelenleg sorozatban kilenc győzelemnél jár, utolsó négy tornájából hármat megnyert, utolsó vereségét még a US Open döntőjében szenvedte el. Jelenleg magasan ő rendelkezik a legtöbb győzelemmel az ATP Touron, Wimbledon óta pedig mind a hat tornáján döntőbe jutott. Ezek után nyilván nem hagyhatta szó nélkül Tsitsipas megjegyzését.

"Minden teniszező tudna negatívumot mondani a másikról. Ha nem tévedek, Tsitsipasnak volt egy másik interjúja is Sanghajban. Megkérdezték, hogyan ünnepelte a Laver-kupa-győzelmet. Nem csak én, de sok más orosz és egyéb nemzetiségű játékos nevetett rajta. Azóta nem tudom komolyan venni" - szúrt oda az orosz. "Azt mondta, arra kényszerítették, hogy alkoholt igyon. Semmi extra, de ezek után hozzátette: 'Anya, hallod ezt? Kényszerítettek, hogy igyak! Undorító volt, meg tudom mutatni a videót.' Ez nem vicces. Nem tudom őt komolyan venni."

A szemünk előtt bontakozik ki a tenisz következő nagy rivalizálása | Hosszabbítás

Viszonylag kevés szó esett a salakos szezont megelőzően Daniil Medvedevről, és talán nem is véletlenül. Az orosz teniszező 2019-et megelőzően csupán kétszer nyert salakos borításon mérkőzést, így némileg váratlan, hogy ennyire jól teljesít Monte-Carlóban. Ahol mások mellett az ellene rendre megszenvedő Stefanos Tsitsipast is legyőzte a negyeddöntőig vezető úton.

Az már a tavalyi Miami Openen is kiderült, hogy a két játékos nem szívleli egymást. A találkozón szinte tapintani lehetett a feszültséget, ami a legvégén kisebb szócsatában tetőzött a hálónál. Mindketten nehezményezték a másik, gyanúsan taktikai megfontolásból kikért szünetét, az orosz pedig azt is sérelmezte, hogy ellenfele nem kért elnézést egy necces ütés után. Kis túlzással úgy kellett őket szétválasztani. Utólag Medvedev megjegyezte: riválisa "egy kisfiú, aki nem tudja, hogyan kell harcolni."

Fentebb már idéztük Zverevet, aki a vitába ugyan nem volt hajlandó beleszólni, Medvedev játékstílusát védelmébe vette. "Daniil olyan teniszt játszik, amit korábban sohasem láttunk. Talán nincsenek olyan nagy nyerői, nincsenek felugrásból megütött tenyeresei vagy hasonlók, de ezt a stílust korábban még nem láttuk. Engem egyáltalán nem untat, egyszerűen alkalmazkodni kell hozzá. Minden egyes nap eltérő stílusú játékosokkal teniszezünk. Minden játékos különböző, nincs két egyforma játékstílus" - nyilatkozta a német.

via Ubitennis

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások