Salakblog - Tsitsipas: "Őrületes dolog lesz Federerrel mérkőzni a világ egyik legnagyobb stadionjában"
Tsitsipas: "Őrületes dolog lesz Federerrel mérkőzni a világ egyik legnagyobb stadionjában"
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas: "Őrületes dolog lesz Federerrel mérkőzni a világ egyik legnagyobb stadionjában"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/19 08:52

Stefanos Tsitsipas azt állítja, a Roger Federertől a Hopman-kupán elszenvedett kétszettes vereség segíteni fogja majd őt akkor, amikor vasárnap összecsapnak az Ausztrál Open negyedik körében. 

A világranglista 15. helyén álló Tsitsipas az első görög férfi teniszező, aki egynél többször megérte a negyedik fordulót egy Grand Slam-tornán. A tavalyi wimbledoni nyolcaddöntője után ugyanis Melbourne-ben is bejutott a legjobb 16 közé, azok után, hogy pénteken négy szettben legyőzte a grúz Nikoloz Basilashvilit. Ütött 18 ászt, 36 nyerőt, a jutalma pedig az, hogy ismét összecsaphat Federerrel, ezúttal tétmeccsen, egy major-tornán. 

"Sokat tanultam a legutóbbi meccsünk óta" - mondta Tsitsipas. "Most már jobban ismerem a mintákat, amiket játszik. Rendkívül jól adogat, de meg kell próbálnom valahogy hatástalanítani a szerváit. Előnyt kell kovácsolnom a ritörnjeimből, agresszíven kell fogadnom, nyomás alá kell helyeznem őt."

Tsitsipas többször beszélt már arról, mennyire csodálja Roger Federert.  Úgy fogalmazott, "őt tisztelem legjobban a mezőnyben". Fiatalon rengeteg videót nézett róla, ahogy Novak Djokovic és Rafael Nadal ellen játszott. Most nem nézni fogja őt, hanem megpróbálja majd megverni.

"Basszus, tiszta őrület, hogy most ellene játszom. Rengeteg érzelmet megmozgat ez bennem. Ő a sportágunk egyik legendája. Őrületes nap lesz, amikor a világ egyik legnagyobb stadionjában, a Rod Laver Arenában mérkőzhetek vele. Borzasztóan izgatott vagyok a meccs miatt."

Ez lesz az első hivatalos egymás elleni mérkőzésük. Íme egy csodás pont az első nem hivatalosról.

A két játékos közötti tisztelet kölcsönös, ugyanis Federer is méltatta Tsitsipast a sajtótájékoztatóján. A címvédő, aki Taylor Fritzet verte a harmadik körben, a 100. tornagyőzelméért, és a 21. GS-trófeájáért száll harcba Melbourne-ben. 

"Örülök, hogy ilyen jól megy neki. Remek formában van, alig várom már, hogy pályára lépjek ellene. Jó kis meccs lesz. Tetszik, ahogy variálja a játékát, és, hogy gyakran jön föl a hálóhoz. Én is fogok. Szerintem jó kis atletikus, támadó teniszt fogunk a pályára tenni."

Ha Tsitsipas győzni tud, ő lesz az első görög férfi teniszező, aki Grand Slam-negyeddöntőt játszik.

via
Hozzászólások