Salakblog - Tsitsipas nem utálja Medvedevet, de azért nem is menne el vele vacsorázni
Tsitsipas nem utálja Medvedevet, de azért nem is menne el vele vacsorázni
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas nem utálja Medvedevet, de azért nem is menne el vele vacsorázni

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/11/13 09:15
"Valószínűleg nem mennénk el együtt vacsorázni." Ezt mondta Stefanos Tsitsipas, amikor Daniil Medvedevről, és a kettejük közti rivalizálásáról kérdezték. 

Tsitsipas hatodik nekifutásra, életében először le tudta győzni az oroszt a londoni ATP-világbajnokság első egyes meccsén. A találkozó után a görögöt nem csak a mérkőzésről kérdezték, hanem a kettejük közt lévő, időnként parázs viszonyról is, mely egy 2018-as incidensre vezethető vissza.

A Miami Openen még a mérkőzésvezetőnek is közbe kellett avatkoznia, amikor a két játékos a kézfogást követően szóváltásba keveredett egymással. Mindketten dühösek voltak a másikra, mert az túl hosszúra nyújtotta a toalett-szünetet. Medvedev a második szett végén kérte ki az övét, míg Tsitsipas a döntő játszma közepén hagyta el a pályát. Mindezek tetejébe, az orosz még azért is orrolt a görögre, mert az nem kért elnézést egy necces labdát követően. 

"Egy kisfiú, aki nem tudja, hogyan kell harcolni" - mondta Medvedev Tsitsipasról a vita végén.

"Felhúztam magam, és mondtam, amit mondtam, amit sajnálok, de akkor iszonyúan frusztrált voltam attól, ahogy a meccs alakult" - mondta Tsitsipas. "Én már teljesen túlléptem ezen. Persze a köztünk lévő kémia nem épp a legjobb a mezőnyben. De van ilyen, az ember nem szerethet mindenkit."

A tavalyi miami esetet követően jött az idei Sanghaj Masters, ahol a görög unalmasnak nevezte az orosz játékát, aki persze nem hagyhatta szó nélkül mindezt, és cserébe gúnyolódott egyet Stefanos egy korábbi nyilatkozatán. 

A hozzászólásokból egyértelmű, hogy nem kedvelik túlságosan egymást. De vajon lehet ezt utálatnak nevezni? Tsitsipas a kérdésre határozott nemmel válaszolt. 

"Nem arról van szó, hogy utálom őt. Úgy értem, valószínűleg nem mennénk el együtt vacsorázni. De ettől persze még tisztelem őt. Nagy utat járt be, amíg eljutott addig, ahol most tart. Egy Grand Slam-döntősről beszélünk, ami mindenképpen tiszteletet vált ki belőlem."

A diplomatikus nyilatkozat nyilván könnyebben szaladt ki a görög száján, azok után, hogy öt vereséget követően végre le tudta győzni Medvedevet. 

Tsitsipas unalmasnak nevezte Medvedev játékát, az orosz visszavágott | Hosszabbítás

Köztudott, hogy Stefanos Tsitsipas és Daniil Medvedev nehezen jönnek ki egymással, és ez a feszültség nemrég újabb formában nyilvánult meg. Ezúttal egy kisebb nyilatkozatpárbaj bontakozott ki a két teniszező között, miután a fiatal görög unalmasnak nevezte riválisa játékát, amit természetesen nem hagyott szó nélkül az elképesztő idényt futó orosz.

"Ez egy nagyon nagy extra számomra. Ez egy olyan győzelem, melyért rengeteget küzdöttem. Boldog vagyok, hogy végre sikerült ezt meglépnem. Ő egy kőkemény játékos, rettentő nehéz ellene teniszezni. Nincsenek olcsó pontok, amikor vele játszol, úgyhogy nagyon sokat jelent nekem ez a siker."

A következő körben Tsitsipas a címvédő Alexander Zverevvel, míg Medvedev a világelső Rafael Nadallal találkozik majd. 

ubitennis

Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Hozzászólások