Salakblog - Tsitsipas megcsillantotta a Federer-Nadal-korszak utáni teniszjövőt 
Tsitsipas megcsillantotta a Federer-Nadal-korszak utáni teniszjövőt 
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas megcsillantotta a Federer-Nadal-korszak utáni teniszjövőt 

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/07/06 14:21

"Abban az ugrásban minden benne volt."

Ezt mondta Stefanos Tsitsipas arról az egészen lélegzetelállító mozdulatról, mellyel lezárta a Jared Donaldson ellen megnyert mérkőzése döntő szettjének hetedik gémjét. A vége 6:3, 6:2, 3:6, 4:6, 6:3 lett a 19 éves görög srác javára. Ez az elképesztően atletikus mozdulat megcsillantotta előttünk a tenisz jövőjét, azaz, hogy mire számíthatunk majd a Federer-Nadal korszak lezárultával. 

Íme az ütés, egészen valószínűtlen lesz, csak szólunk.

Tsitsipas, aki még csak másodszor játszik Wimbledonban, ezzel a győzelmével ott van a harmadik körben, ahonnan akár könnyedén tovább is juthat a negyedikbe. Az a Thomas Fabbiano lesz ugyanis az ellenfele, aki a Grigor Dimitrovot legyőző Stan Wawrinkát verte a második fordulóban.

"Jól ismerem őt, azt is mondhatom, hogy barátok vagyunk. Mindenképpen kemény csatára számítok ellene. Érdekes élmény lesz játszani olyasvalaki ellen, akit ennyire jól ismerek. Ő egy nagyon jó srác, de ez a meccsünkön nem számít majd, hisz az egy új kezdet lesz mindkettőnk számára. Csak játszanom kell a saját játékomat és szerénynek, alázatosnak maradni. A torna csak most kezdődött a számomra, ez mindenképp egy nagy lehetőség nekem, amit szeretnék megragadni."

(részben via)
Hozzászólások