Salakblog - Tsitsipas eltalálta a papát az ütőjével, a mamától meg kapott egy nyilvános letolást
Tsitsipas eltalálta a papát az ütőjével, a mamától meg kapott egy nyilvános letolást
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas eltalálta a papát az ütőjével, a mamától meg kapott egy nyilvános letolást

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/01/07 19:04
Alig kezdődött el a 2020-as teniszszezon, máris van egy meccs, melyet feltétlenül meg kell jegyeznünk, ugyanis könnyen lehet, hogy számolnunk kell majd vele, amikor az év legemlékezetesebb találkozóit listázzuk. Nick Kyrgios az ATP-kupa csoportmérkőzésén 7:6(7), 6:7(3), 7:6(5) arányban legyőzte Stefanos Tsitsipast.

Hogy a legszínvonalasabb meccsek közé bekerülhet-e ez az összecsapás, az még kérdés, az azonban eléggé valószínű, hogy a legpikánsabbak közé be fog. Történt ugyanis, hogy Tsitsipas a tiebreakben elvesztett első szett miatti dühében véletlenül eltalálta edzőjét, egyszersmind édesapját, Apostolost az ütőjével. Ezt követően az édesanyja, Julia fogta magát, fölállt a helyéről, áthajolt a reklámtáblák fölött és szóban egy kicsit megregulázta a fiát. Mindezt a Pat Rafter Arena közönsége előtt. 

Kyrgios egyébként nagyszerűen kezdte a mérkőzést, úgy tűnt nyoma sincs már a hátfájdalmainak, és rendkívül szoros küzdelemben behúzta az első szettet. Ezt Tsitsipas meglehetősen nehezen viselte, visszasétált a helyére, és hozzácsapta az ütőjét az egyik reklámtáblához. Majd hozzávágta az egyik székhez is, úgy, hogy közben az édesapja karját is érte az ütő, és jól látható nyomot is hagyott rajta. 

A görög természetesen figyelmeztetést kapott a mérkőzésvezetőtől sportszerűtlen viselkedés miatt. Ezt később pontbüntetés is követte, amikor egy labdát a széke felé ütött két kihagyott breaklabda miatt. Kis híján egyébként megint eltalálta az édesapját és az edzői stáb egy másik tagját. 

"Véletlen volt az egész" - mondta a meccs után Tsitsipas. "Rögtön utána el is felejtettem a dolgot. Ilyen előfordul. Nem volt szándékos."

Kyrgios azt mondta, nem látta az esetet, de biztos benne, hogy ellenfele nem direkt csinálta, amit csinált.

"Nem láttam, de nem hiszem, hogy tudatos lett volna. Szerintem nem nagyon kéne ezzel foglalkozni. Én is csináltam hülye dolgokat... Megesik néha."


Furcsa közjáték volt ez a meccsen, ám végül nem volt igazán jelentősége, hisz Tsitsipas a második szett megnyerésével kiegyenlített, és a döntő játszma is végletekig kiélezett küzdelmet hozott. A színvonalra sem lehetett panasz, hisz adogatóként mindketten komoly extrát nyújtottak. Íme egy egészen pazar pont:

Egyszer sem veszítették el az adogatásukat, sőt break-lehetőség is mindössze három akadt az egész mérkőzésen. Kyrgios 25, míg Tsitsipas 18 ászt szórt. Noha a meccs nem volt zökkenőmentes, jó látni, hogy kettejük között minden rendben volt. Íme:

Igazából presztízscsata volt ez "csupán", főleg Stefanos részéről, mivel hazája válogatottja számára komoly tétje már nem volt a mérkőzésnek. A görögök ugyanis korábban már kikaptak Kanadától és Németországtól is. 

A másik egyes összecsapáson egyébként John Millman szetthátrányból fordítva, döntő szett tiebreakben verte Michail Pervolarakist.

részben smh

Hozzászólások