Salakblog - Tsitsipas: "El kell távolodnom egy kicsit a tenisztől"
Tsitsipas: "El kell távolodnom egy kicsit a tenisztől"
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas: "El kell távolodnom egy kicsit a tenisztől"

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/03/10 18:45
A világranglista tizedik helyén álló Stefanos Tsitsipas elvesztette első mérkőzését Indian Wellsben, Felix Auger-Aliassime ellenében. A görög a meccs utáni interjúban elismerte, hogy mentálisan iszonyatosan kimerítette őt a szezon első két hónapja.


Az első görög férfi, aki bejutott az ATP-rangsor első 10 helyezettje közé, megnyert a legutóbbi kilenc meccse közül nyolcat. Behúzta a marseille-i tornát, majd döntőt játszott Roger Federerrel Dubajban, most azonban úgy tűnik, pihenésre van szüksége. 

Úgy véli, az a legfontosabb, hogy egy rövid időre elveszítse a kontaktot a tenisszel a Miami Open előtt. 

"Először is el kell távolodnom egy kicsit a játéktól, és valami mást kell csinálnom. Talán még néznem sem kellene" - mondta Tsitsipas. "Ezen a szinten néha szükség van erre, és ez szerintem bármely munka esetén így van." 

"Ha az ember nagy intenzitással, komoly koncentrációval csinál valamit, akkor fejben egy idő után nem tudja tartani a lépést és elfárad."

"Nem lehet ugyanazt a dolgot csinálni szünet nélkül, újra meg újra. Ezért is csodálom annyira Djokovicot, Federert és Nadalt, ők ugyanis annyira kiegyensúlyozottnak tűnnek mindenben, amit csinálnak."

Tsitsipas, aki hét break-labdája közül egyet sem tudott kihasználni Auger-Aliassime ellen, azt tervezi, hogy Miamiban úgy tér vissza, hogy megpróbálja majd jobban variálni a teniszét.

"Kell a sokféleség. Talán ez a megoldás arra, hogy az ember kiegyensúlyozott tudjon maradni" - folytatta a görög, akinek 15-6 az idei mérlege. "Az lehet a trükk, hogy mindig mást kell csinálni. Az egyik nap szerva-röpte, aztán a másik nap alapvonaljáték. Ez a fajta változatosság talán segíthet frissnek maradni. Nem tudom. Őszintén szólva nem igazán ismerem még magam."

via

Hozzászólások