Salakblog - Tsitsipas nem tudta megragadni Zeusz trófeáját, Berrettini nyerte az UTS első kiírását
Tsitsipas nem tudta megragadni Zeusz trófeáját, Berrettini nyerte az UTS első kiírását
Fotó: Europress/AFP

Tsitsipas nem tudta megragadni Zeusz trófeáját, Berrettini nyerte az UTS első kiírását

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/07/13 12:53
Vasárnap véget ért Nizzában az első alkalommal kiírt Ultimate Tennis Showdown elnevezésű versenysorozat. A több szempontból is kifejezetten extra tornát végül Matteo Berrettini nyerte Stefanos Tsitsipast legyőzve a döntőben. 

A Patrick Mouratoglou akadémiáján megrendezett verseny különleges trófeáját, a Zeusz-féle villámot tehát nem az esélyesebbnek tartott görög, hanem a ranglista 8. helyén álló olasz emelhette a magasba. Nézzük meg a döntő legfontosabb pillanatait.

0-2 volt a negyedeket tekintve és 0-4 a negyedeken belül Tsitsipas szempontjából, amikor a görög második szervára ászt ütött egy plusz három pontot érő kártyánál.

Az első negyed döntő pontjánál Berrettini brutális tenyeresekkel kínálta meg Tsitsipast.

Amikor már csak 20 másodperc volt hátra az első negyedből és 12-12 volt az állás, Tsitsipas egy csodálatos fonák kereszttel mentette meg a meccset.

Berrettni a bajnoki labdánál egy futtából tökéletesen meghúzott tenyeressel zárta le a mérkőzést, és lett az első alkalommal megrendezett UTS bajnoka.

Tsitsipas valószínűleg nagyon bánja, hogy kihagyta a lehetőséget, és végül nem ő emelte magasba Zeusz villámát.

"Nagyon fontos számunkra, hogy olyan nézőket is megszólítsunk, akik eddig nem követték a sportágat" - mondta Patrick Mouratogloutennis365 munkatársának. "A számok minket igazolnak. A nézők átlagéletkora 30 év volt, és 50 százalékuk nem szokott rendszeresen teniszt nézni."

"Olyan lett ez a verseny, mint amilyennek szerettük volna. Sokszor van, hogy az ember megálmodik valamit, de aztán nem úgy alakulnak a dolgok, örülök, hogy itt az elképzelések és a valóság ennyire közel álltak egymáshoz."

"Ráadásul képzeljük el mindezt közönséggel... Elképesztő lesz. A célunk egy sokkal testközelibb egy még inkább magával ragadó formátum létrehozása. Sokkal közelebb akarjuk hozni a nézőket a játékosokhoz."

részben Baseline

Hozzászólások