Salakblog - Tsitsipas: A legjobb dolog a tévében, hogy nézheted benne Federert
Tsitsipas: A legjobb dolog a tévében, hogy nézheted benne Federert
Fotó: Twitter

Tsitsipas: A legjobb dolog a tévében, hogy nézheted benne Federert

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/07/10 10:59

Stefeanos Tsitsipas arról beszélt tegnapi kiesését követően, hogy történelmi wimbledoni menetelése részben a nyolcszoros bajnok, Roger Federernek köszönhető.

A 19 éves tehetség az open érában első férfi görög teniszezőként jutott egy Grand Slam-torna negyedik fordulójába. Itt aztán győzött a rutin, az ászok, a nyerők, no és John Isner, ám így is maximálisan helytállva, három szoros szettben kapott csak ki az amerikaitól. 

"Csodálatos volt ez a hét a számomra. Az év eleji céljaim közt volt eljutni egy GS-en a legjobb 16-ig, hittem benne, de valahogy mégsem gondoltam, hogy ez ilyen hamar megtörténik. Örülök, hogy kifizetődött az a kemény munka, amit elvégeztem."

Tsitsipas arról is beszélt, hogy abban, hogy füvön ekkorát tudott előrelépni sokat segített neki Federer és a YouTube. Sokat tanulmányozta ugyanis korábban, sőt, időnként a mai napig is, hogy a svájci hogyan játszik ezen a borításon.

"A legjobb dolog a tévében, hogy nézheted benne Federert. Tényleg az. Hihetetlenül jó játéka van fűre."

Egy meccs különösen ottmaradt Tsitsipas fejében, mégpedig a 2001-es Pete Sampras elleni találkozó. Federer akkor, 19 évesen legyőzte az első kiemeltet, és bejutott élete első major-negyeddöntőjébe az All England Clubban. 

"Sok olyan videót néztem tőle, amikor füvön játszott. Az a meccse inspirált a legjobban, amikor kb. annyi idős volt mint én most, és Sampras ellen lépett pályára. Pont úgy akartam teniszezni, mint ő, és ugyanazokat az eredményeket akartam." 

Tsitsipas még manapság is szokta elemezni ezt a mérkőzést. Elismerte, hogy van, hogy hetente kétszer-háromszor is néz összefoglalókat erről a történelmi meccsről. Persze, tudja, azóta sok minden változott, és úgy véli, Federer azért is tud még mindig az egyik legjobb lenni, mert sokkal jobban variálja a játékát, mint korábban.

"Elképesztően variábilis a tenisze, sokszor direkt hátul marad, ami megzavarja az ellenfeleket. Sosem játszottam még ellene, de abból, ami a tévéből átjön, jól látszik, hogy a rengeteg tapasztalata miatt pontosan érzi, mikor kell följönnie a hálóhoz, és mikor kell hátul maradnia."

via
Hozzászólások