Salakblog - Tovább tart a szenvedés a Garroson
Tovább tart a szenvedés a Garroson
Fotó: Europress/Getty

Tovább tart a szenvedés a Garroson


2016/05/31 20:33

Az időjárás továbbra is elátkozza Párizst és a Roland Garrost: ma ugyan majd két órát tudtak játszani a szemerkélő esőben a francia fővárosban, ez megint csak annyit ért a szervezőknek, mint halottnak a csók. A tetőt évek óta követelők most még hangosabbak lesznek, tegyük hozzá, nem alaptalanul. A mostani helyzet, azaz a két, majdnem teljesen elmaradt játéknap a második héten senkinek nem jó - szervezőnek, nézőnek, tévétársaságnak, játékosnak sem.

Sajnos nekünk sem, mert a mai összefoglaló cikkünkbe így nem sok dolgot tudunk beleírni (bár ma legalább van értelme néhány sornak, ellentétben a tegnappal). Amit viszont mindenképpen meg kell említeni, az két női esélyes totális szétesése: Simona Halep és Agnieszka Radwanska is úgy kapott ki a még vasárnap elkezdett meccseiken, hogy mindketten tisztes előnyt herdáltak el.

A csalódottabb egyértelműen a lengyel lehet, aki könnyen elképzelhető, vasárnap simán verte volna Tsvetana Pironkovát, hiába vezetett azonban 6:2, 3:0-ra, kedden a világranglistán mindössze 102. bolgár zsinórban tíz játékot nyert meg a ranglistán pontosan 100 hellyel (!!) előtte álló Radwanka ellen, és hiába kezdett el utána teniszre utaló momentumokat mutatni a lengyel, kiesett.

"Azt kell mondanom, nagyon meg vagyok lepődve, hogy továbbjutottam, de az is igaz, nagyon jó formában érkeztem Párizsba. Az eredményeim ezt nem mutatták, de én éreztem, jól megy a játék. Most végre a játékommal is meg tudtam mutatni, mennyire" - mondta a győzelem után Pironkova, míg Radwanska azt emelte ki, a nehéz labdák és a csúszós pálya mennyire nem feküdtek neki.

Pironkova ugyan a következő körben sem lesz esélyes, de nem biztos, hogy bánkódik, hogy nem a hatodik kiemelt Simona Haleppel, hanem az őt legyőző Samantha Stosurral játszhat a negyeddöntőben. A 2010-es döntős ausztrál 3:5-ös hátrányból várta a folytatást, és előbb egyenlített, majd a tie-breaket 7-0-ra megnyerve került előnybe. A második játszmában is ő tudott jobban alkalmazkodni a körülményekhez, így a 2012-es US Open óta először játszhat GS-negyeddöntőt. Párizsban 2010-ben egyszer már játszhatott finálét, akkor Francescsa Schiavonétól kapott ki a döntőben. Ezen az ágon a másik negyeddöntős párharc is megvan, az esélyes Garbine Muguruza Shelby Rogersszel játszik majd.

Ami a fiúkat illeti, Novak Djokovic alaposan megszenvedett kedden mind a körülményekkel, mind Roberto Bautista-Aguttal, aki 6:3-ra megnyerte az első szettet a világelső ellen, és a másodikban is partiban volt, ám azt végül a szerb nyerte. A harmadikban 4:1-es vezetésénél kellett félbeszakítani a játékot. A többi, ma elkezdett meccsen Dominic Thiem és Marcel Granollers 1-1-re állnak, a másik két találkozóból (Ferrer-Berdych és Goffin-Gulbis) csak három játékot tudtak lejátszani.

Innentől kezdve igen érdekes lesz, a szervezők miként fogják lebonyolítani az idei Garrost, hiszen most ott tartunk, hogy a játékosoknak gyakorlatilag minden nap pályára kellene lépnie ahhoz, hogy időben eljussanak a végjátékig - ez GS-tornákon, ahol a férfiaknál három nyert szettre menő meccsek vannak, finoman szólva sem megszokott, és nem is nagyon biztos, hogy jó lenne. Ha viszont nem emellett döntenek, akkor könnyen lehet, hogy az urak fináléja hétfőre csúszik, a hölgyeké meg vasárnapra... Szerdán mindenesetre megpróbálják az összes meccset lejátszani, ami következik a táblán (azaz a két női negyeddöntő is szerepel a programban), kérdés, az égiek is úgy akarják-e - egyelőre 20% az esélye holnap a csapadéknak.

Egyre érdekesebb ez a Garros.

Nyolcaddöntő, nők

Pironkova (bolgár)-A. Radwanska (lengyel, 2.) 2:6, 6:3, 6:3

Stosur (ausztrál, 21.)-Halep (román, 6.) 7:6 (7-0), 6:3

Hozzászólások