Salakblog - Tomic visszakerülhet az ausztrál Davis Kupa csapatba
Tomic visszakerülhet az ausztrál Davis Kupa csapatba
Fotó: Europress/Getty

Tomic visszakerülhet az ausztrál Davis Kupa csapatba

Kálmán LaciKálmán Laci
2015/07/21 21:20

Az Ausztrál Tenisz Szövetség lehetőséget kíván adni Bernard Tomic számára, hogy tisztázzák a fennálló nézeteltérést annak érdekében, hogy a 22 éves ausztrál játszhasson a szeptemberben sorra kerülő, britek elleni Davis Kupa elődöntőben.

Steve Healy, a szövetség elnöke azt mondta, hogy aggódnak Tomicért, aki a múlt héten összetűzésbe került a rendőrséggel, mivel nem volt hajlandó lehalkítani a zenét a szállodai szobájában, amiért aztán letartóztatták őt.

Mindez az Ausztrália - Kazahsztán Davis Kupa negyeddöntő idején történt, amelyen Tomic azért nem vehetett részt, mert összebalhézott a szövetséggel, azzal vádolta ugyanis őket, hogy nem támogatják őt eléggé.

"Lehetőséget akarunk biztosítani Bernard számára, hogy hivatalosan is felvesse azokat a problémákat, amiket már amúgy is felvetett, és szeretnénk azokat megvitatni vele" - nyilatkozta Healy.

"Úgy véljük, hogy a kritikái megalapozatlanok. Szeretnénk, ha tisztában lenne bizonyos dolgokkal és ha visszajönne a csapathoz. Úgy gondolom, hogy fontos, hogy megértse, milyen elképesztő mértékű támogatást kapott az ausztrál szövetségtől. Ha mindezt képes lesz megfelelően méltányolni, akkor szívesen látjuk újra a Davis Kupa csapatban."

Tomic jelenleg a kolumbiai Bogotában tartózkodik és arra készül, hogy megvédje tavaly itt megszerzett címét.

Healy azt mondta, hogy mielőbb szeretné rendezni a kérdést, de hozzátette, hogy a dolog alapvetően nem az ausztrál szövetségen múlik, hanem sokkal inkább azon, hogy Tomic hogyan reagál az ajánlatra.

"Meg akarjuk beszélni a dolgokat, és szeretnénk visszakapni Bernardot. Jó volna, ha az elődöntőben már játszana" - tette hozzá Healy.

Wally Masur Davis Kupa kapitány azt nyilatkozta még vasárnap, hogy biztos abban, hogy Tomic visszatér a csapathoz a britek elleni idegenbeli elődöntőre.

(Forrás: The Guardian)

Hozzászólások