Salakblog - Tomic egy pofátlan láb közötti adogatással verte Kyrgiost egy bemutatómeccsen - videó
Tomic egy pofátlan láb közötti adogatással verte Kyrgiost egy bemutatómeccsen - videó
Fotó: Europress/AFP

Tomic egy pofátlan láb közötti adogatással verte Kyrgiost egy bemutatómeccsen - videó

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/09 15:50

Sokan Bernard Tomic és Nick Kyrgios meccsét várták legjobban a Kooyong Classic elnevezésű bemutatótornán. Két ellentmondásos figuráról van szó, akiket nem föltétlenül a hozzáállásuk miatt lehet szeretni. Már, aki szereti őket persze.

Mivel az összecsapásuknak nem volt tétje, a nagy küzdés hiányát ezúttal nem lehetett fölróni nekik. Abban viszont okkal lehetett bízni, hogy lesz valami stikk, valami szabálytalan, valami extra. Lett is.

Ez volt egyébként pályafutásuk első egymás elleni mérkőzése, melyet végül 6:3, 6:4 arányban Bernie nyert meg. Ebből az eredményből akár egy tucatmeccsre is lehetne következtetni, bár, aki egy kicsit is ismeri őket, sejtheti, hogy valamilyen grátisszal bizonyára szolgáltak a fiúk a találkozó során. 

A mérkőzéslabdáig meglepően nyugodtan csordogált a mérkőzés. Ekkor Tomic, miközben adogatáshoz készülést imitálva pattogtatott az egyik kezével, a lába között belepöckölt az ütőjével egy másik labdába. Az ütés volt olyan erős, hogy a labda áthullott Kyrgios térfelére, ráadásul a megfelelő adogatóudvarba. Vagyis gyakorlatilag szervált egy ászt. 

Nicken egy pillanatig a zavarodottság jeleit lehetett látni, miközben lassan fölfogta, hogy mi is történt valójában. Ezután elindult a hálóhoz kezet fogni, bár közben azért ingatta a fejét.

Tomic közben diadalittasan a magasba emelte a karját, Kyrgios pedig poénra vette a dolgot, és gratulált honfitársának.

A lassításból aztán kiderült, hogy a labda lepattant, mielőtt Bernie beleütött volna, tehát a szerva szabálytalan volt. Mivel azonban egy bemutatómeccsről volt szó, a pontot megadták, és Tomic kiélvezhette a pillanatát. 

"Nem hiszem, hogy volt még egy ilyen játékos, mint BT" - mondta Kyrgios a találkozó után.

Tomic éppen visszatérőben van, persze, ki tudja már, hanyadszor. Tavaly kihagyta az Ausztrál Opent, és év közben a 243. helyen is állt a világranglistán. Most 85., és Nick reméli, hogy honfitársánál végre minden rendben lesz.

"Jó újra itt látni őt, hisz tudom, hogy nehéz időszakon ment keresztül. Tavaly nyert egy tornát, és úgy tűnik, az ebből fakadó lélektani előnyt most tovább tudja vinni. Simán benne van, hogy menetel egy nagyot az Ausztrál Openen."

"Rossz, amikor egy ekkora tehetség ilyen mélyre kerül. Úgyhogy jó őt újra mosolyogni látni, ahogy azt is, hogy képes magával ragadni a közönséget. Nagyon szeret ilyen lelkiállapotban teniszezni."

Tomic eddig háromszor jutott el a negyedik fordulóig az Ausztrál Openen. Szívesen menetelne tovább az idén.

"Megvolt már sokszor a harmadik és a negyedik kör, ahol a világ legjobbjaitól kaptam ki. Úgyhogy a célom sok év után egy újabb GS-negyeddöntő, vagy akár egy elődöntő, ha sikerül."

(részben via)
Hozzászólások