Salakblog - Tokió 2020: Djokovic aggódik a hőség miatt, alaposan átgondolt játékrendet kér a szervezőktől
Tokió 2020: Djokovic aggódik a hőség miatt, alaposan átgondolt játékrendet kér a szervezőktől
Fotó: Europress/AFP

Tokió 2020: Djokovic aggódik a hőség miatt, alaposan átgondolt játékrendet kér a szervezőktől

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/10/08 17:51
Novak Djokovic szerint rendkívül fontos lenne, hogy a szervezők megfelelő időbeosztást dolgozzanak ki a 2020-as tokiói olimpia teniszversenyére. A világelső elsősorban a várható hőség miatt aggódik.

A szerb a hétvégén megnyerte a Japánban rendezett Rakuten Opent, 6:3, 6:2 arányban verve John Millmannt a döntőben. Ezt követően felhívta a Nemzetközi Tenisz Szövetség (ITF) figyelmét arra, hogy gondoskodjanak a megfelelő játékrend kialakításáról, hisz vélhetően borzasztó meleg lesz majd Tokióban a  játékok idején.

"Remélem, az ITF-nek sikerül kialakítania a megfelelő időbeosztást" - mondta Djokovic. "Sok mérkőzést kell majd lejátszani, rengeteg játékossal. Nők, férfiak, párosok, vegyes párosok. És nagyjából 10 nap alatt le is kellene bonyolítani mindent."

"Meglehetősen nagy kihívást jelent a szervezők számára, hogy korrekt menetrendet alakítsanak ki. Nyilván el kellene kerülni a legnagyobb hőséget, de vajon hogy lehet ezt megoldani? Ez egy nagyon fontos kérdés."

A jövő évi olimpiával kapcsolatos aggodalmak azért erősödtek fel az utóbbi időben, mert júliusban több, mint 50 ember vesztette életét a 40 fokos tokiói hőségben. Tavaly pedig, a május és szeptember közötti időszakban közel 100 ezer embert szállítottak kórházba hőgutával.

A Liberális Demokrata Párt augusztusban bejelentette, hogy készítenek egy hőguta prevenciós tanulmányt azért, hogy minél jobban felkészüljenek a jövő évi olimpiára, és, hogy lecsillapítsák a hőség miatti aggodalmakat.

"Néhány meccset majd a kora délutáni órákban kell játszani" - tette hozzá Djokovic, aki Rióban egy örökké emlékezetes mérkőzésen kapott ki a későbbi ezüstérmes Juan Martin del Potrótól az első fordulóban. "A várható hőséget figyelembe véve ez így borzasztóan kemény dolog lesz nem csak a játékosoknak, de a szurkolóknak, és mindenki másnak is a stadionban."

Djokovic, aki a 2008-as pekingi játékokon bronzérmet szerzett azt mondta, hogy jövőre a wimbledoni tornát követően azonnal Tokióba utazik, hogy megpróbáljon hozzászokni a körülményekhez. Egyébként a két versenyt  mindössze két hét különbséggel rendezik majd meg. 

"Amikor az olimpiai tenisztornát is be kell illeszteni egy, már amúgy is zsúfolt versenynaptárba, az órási kihívást jelent a játékosoknak. Ami engem illet, én maximálisan elkötelezett vagyok az olimpia mellett, azt tervezem, hogy itt leszek és játszom. Megpróbálok majd egészségesen és fitten érkezni, és megpróbálok, a lehető legjobban felkészülni."

InsideTheGames

Hozzászólások