Salakblog - Thiem nagy ürességet érez belül, de már készül a visszatérésre a következő Grand Slamen
Thiem nagy ürességet érez belül, de már készül a visszatérésre a következő Grand Slamen
Fotó: Europress/AFP

Thiem nagy ürességet érez belül, de már készül a visszatérésre a következő Grand Slamen

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/02/03 15:46
Dominic Thiem azt mondja, ő mindent megtett a Novak Djokoviccsal szemben elvesztett Ausztrál Open-döntőben, úgyhogy nincs mit megbánnia. Amit tudott, kiadott magából, nem maradt üzemanyag a tankban, és ez most ennyire volt elég.

Thiem élete harmadik Grand Slam-döntőjében 2-1-re is vezetett a szerbbel szemben, azonban végül 6:4, 4:6, 2:6, 6:3, 6:4 arányban alulmaradt. Nole nyolcadik alkalommal győzött Melbourne-ben, aminek köszönhetően visszavette az első helyet a világranglistán Rafael Nadaltól. 

Az osztrák négy óra és tíz percnyi játék után győzte le Rafát a negyeddöntőben, majd három óra és negyvenkét perc alatt verte Alexander Zverevet a legjobb négy között. Ezt követte az ötszettes döntő Djokovic ellen, mely végérvényesen felemésztette a maradék erőtartalékait is.

"Elég ritkán érzem magam fizikálisan ennyire kimerültnek mint most" - mondta Thiem. "Főleg azok után, hogy az adrenalin is kiment belőlem. Hihetetlenül intenzív meccset játszottam Rafával, aztán egy nagyjából ugyanolyat a Sascha elleni elődöntőben. Aztán ma Nole ellen megint kb. négy órát. Ez rendkívüli módon igénybe vette a szervezetem."
"Igazából nagyon nagy ürességet érzek belül. Nos, igen, ismerem ezt az érzést. Hasonló volt az elmúlt két alkalommal Párizsban is. Ugyanakkor persze, már most motiváltnak érzem magam, hogy visszatérjek a következő GS-tornán."

Az ötödik kiemelt osztrák azért küzdött, hogy megszerezze pályafutása első major-trófeáját. Ha ez sikerült volna neki, akkor Stan Wawrinka után ő lett volna mindössze a második olyan teniszező, aki egy Grand Slamen legyőzi Nadalt és Djokovicot. A döntő játszmában azonban nem tudta felőrölni a szerb védekezését. 

Thiem eddig mindhárom nagy döntőjét elvesztette, kettőt a Garroson Nadallal, valamint a mostani Ausztrál Opent Noléval szemben. Tehát azokon a tornákon, azoktól a játékosoktól kapott ki, akik még soha nem buktak döntőt az adott versenyen. Az osztrák úgy érzi, iszonyú nehéz feladat a Nagy Hármas tagjai közül kettőt is megverni ugyanazon a Slamen. 

"Szerintem egyedülálló a sport történetében, hogy egy adott sportág három valaha volt legjobbja egy érában játszik. Ez teszi az áttörést borzasztóan nehézzé. Ők hárman hihetetlenül magasra emelték ezt a játékot, és nekem is segítettek abban, hogy egyre jobbá váljak. Az biztos, hogy bármely más időszakban könnyebb volt GS-tornát nyerni, mint most. Hármójuk közül legalább kettőt le kell győzni ahhoz, hogy a tiéd lehessen a trófea. Majdnem mindenki elbukott ebben a feladatban. Ezért is jelent ez akkora kihívást."

TennisNow

Hozzászólások