Salakblog - Thiem: ha két nap múlva kikapok, akkor is folytatom tovább a kemény munkát
Thiem: ha két nap múlva kikapok, akkor is folytatom tovább a kemény munkát
Fotó: Europress/AFP

Thiem: ha két nap múlva kikapok, akkor is folytatom tovább a kemény munkát

Németh DánielNémeth Dániel
2020/01/31 16:12
Dominic Thiem bejutott az ausztrál nyílt teniszbajnokság döntőjébe, miután négy kőkemény játszmában, 3:6, 6:4, 7:6(3), 7:6(4) arányban legyőzte Alexander Zverevet. Az osztrák teniszező gyengén kezdte a találkozót, de a folytatásra összeszedte magát, és két tie-breaket is megnyert a pályafutása első Grand Slam-elődöntőjét játszó német ellen.

"Egészen hihetetlen mérkőzés volt, két tie-breaket játszottunk, elképesztően szorosan alakult" - értékelt a mérkőzés után Dominic Thiem. "Szinte lehetetlen volt elvenni a szerváját, annyira jó százalékban ütötte pályára az elsőket. Alig hiszem el, hogy ott vagyok az Ausztrál Open döntőjében, és hát micsoda szezonkezdet ez." Thiem pályafutása harmadik Grand Slam-döntőjét játszhatja, 2018-ban és 2019-ben a Roland Garroson volt finalista, de mindkettőt elveszítette Rafael Nadal ellen. Könnyebb dolga ezúttal sem lesz.


"Kétszer voltam eddig a Roland Garros döntőjében, mindegyik esetben Rafával játszottam, most pedig Novak vár rám, aki Ausztrália királya, már hét győzelemnél jár itt. Próbálom a legjobbamat nyújtani, mindent megteszek, hogy én legyek a győztes. Azonban, ha két nap múlva vesztesként hagyom el a pályát, akkor is türelmes leszek, bízom a folyamatban és keményen melózok tovább" - jelentette ki Thiem, akin a mérkőzés elején nagyon érződött az a több mint négy óra, amit a pályán töltött Nadal ellen.

Ezt az osztrák teniszező is kiemelte a találkozót követően. "Négy órát és tíz percet játszottam Rafa ellen, aki az egyik legintenzívebb játékosa a mezőnynek. Szinte minden labdamenet hosszú és intenzív volt. Nagyjából hajnali ötkör kerültem ágyba két nappal ezelőtt, így nem volt könnyű regenerálódni, de aztán megérkezett az adrenalin, és mire megérkeztem a nézőkkel teli stadionba, minden rendben volt. Voltak gondjaim az első szettben, mindketten idegesek voltunk, azt hiszem, két-két brék is volt" - ismerte el az osztrák.

Thiem a második játszma elején brékelőnybe került, Zverev hathatós közreműködésével. Bár az osztrák 3:2-nél elveszítette az adogatását, rögtön visszabrékelt, így 5:4-nél már az egyenlítésért szervált, ami nem alakult simán, Zverevnek több bréklabdája is volt, végül csak lezárta a szettet. "Egy elődöntőben, melyben mindkét játékos jól teljesít, megvannak a kulcsmozzanatok. Legalább három-négy bréklabdát kellett hárítanom. Mindent beleadtam 3:1-nél a harmadik szettben, még egy vetődést is bemutattam, ami ezen a borításon nagyon tud fájni."

068_AA_31012020_9390.jpg Fotó: Europress/AFP

Az osztrák teniszező nagyon egyben volt fejben, a harmadik és a negyedik szettet tie-breakben nyerte meg, ezzel két napon belül az ötödik rövidítését játszotta le sikerrel. "Ideges voltam, rengeteg energia került a mérkőzésbe. Kicsit a gyomrom is lázadozott. Nem könnyű fogadóként játszani, amikor ennyi első szervát üt az ellenfél a pályára. Igazából a negyedik szettben hozzájuk sem tudtam érni. Istennek hála, hogy van tie-break a teniszben, máskülönben még mindig a pályán lennénk" - nyilatkozta megkönnyebülten Thiem.

Zverev még a torna legelején felajánlotta, hogy a végső győzelme esetén a teljes pénzdíját az ausztrálai bozóttüzek károsultjainak megsegítésére fordítja. Erre így nem kerül sor, de miután a megnyert találkozói után is felajánlott egyenként 10 ezer dollárt, így összesen 50 ezer dollárt fordít jótékony célokra. 

via ATP

Hozzászólások