Salakblog - Tényleg azok mennek párosozni, akik nem akarnak keményen edzeni és egyesben nem vitték semmire?
Tényleg azok mennek párosozni, akik nem akarnak keményen edzeni és egyesben nem vitték semmire?
Fotó: Europress/AFP

Tényleg azok mennek párosozni, akik nem akarnak keményen edzeni és egyesben nem vitték semmire?

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/21 19:28

Tájékozatlannak és ostobának nevezte Jamie Murray azt a nyilatkozatot, melyet Dan Evans tett a páros tenisszel kapcsolatban. A világranglistán jelenleg a 189. helyen álló játékos szerint ugyanis azok mennek párosozni, akiknek egyesben nem sikerül eredményt elérni.


A hatszoros Grand Slam-győztes Murray azt sérelmezte egy pénteki interjúban, hogy Brit Tenisz-szövetség (LTA) a párosok sikereit nem ismeri el kellőképpen. Úgy véli, hiba a szövetség részéről, hogy felborítva az egészséges egyensúlyt, ennyire csak az egyesre koncentrálnak. Minderre Evans a következőképp reagált:

"Azok játszanak párost, akiknek nem jön össze az egyes."

"Baromira földühít, hogy valaki ilyen hanyagul és gúnyosan fikázza a párost" - válaszolt Murray, aki amúgy párosban és vegyes párosban is bejutott a legjobb nyolc közé az Ausztrál Openen. 

Jelenleg egyébként nem kevesebb, mint hét brit teniszező van az első 60-ban a páros világranglistán. Ezt egyik más nemzet sem mondhatja el magáról.

"Tehát akkor azokat kéne még jobban ünnepelnünk, akik egyesben nem vitték semmire?" - folytatta Evans. "Azokat, akikben nincs meg a megfelelő hozzáállás, hogy elvégezzék a kellő munkát ahhoz, hogy egyesben is jók lehessenek?"

evans2.jpg Fotó: Europress/AFP

"Félreértés ne essék, semmi bajom azokkal, akik párost játszanak, de azt nem gondolom, hogy rájuk kellene fölnézniük a srácoknak, mint olyanokra, akik hatalmas teljesítményt értek el. Minden gyerek arról álmodik, hogy egyesben lesz belőle valaki, nem pedig párosban."

"Mi vagyunk az egyetlen nemzet a világon, amely páros-edzőt utaztat a szövetség pénzén a GS-ekre. Orvosi és sporttudományos segítséget is ugyanúgy kapnak, szóval azt állítani, hogy nem értékeljük a páros teniszt megfelelően, egyszerűen nem felel meg a valóságnak."

Evans, aki korábban megbukott kokainhasználat miatt, tavaly áprilisban tért vissza 12-hónapos doppingeltiltását követően. Helyezetlen volt a ranglistán, de azóta már följött a 189. helyre, sőt a jövő héttől biztosan még előrébb kúszik majd. 

Murray teljes képtelenségnek nevezte Evans állításait, főleg a nem megfelelő edzésmunkára vonatkozó részt. Szerinte pont ő az, aki nem kötelezte el magát kellőképpen a sportág mellett, és nem vette azt elég komolyan.

"Ő az, aki elcseszte a karrierjét azzal, hogy adott pillanatban nem megfelelő döntést hozott. A megjegyzései tudatlanságról árulkodnak, ami komoly csalódást okoz nekem."

evansmurray.jpg Fotó: BBC

Murray edzője, Louis Cayer egyébként azt mondta, ő úgy érzi, kellőképpen támogatják, elismerik és megbecsülik. Tanítványa azonban úgy véli, nem használják ki eléggé mestere tudását és szakértelmét, szerinte ő kellene, hogy legyen a szövetségnél a teljesítményért felelős igazgató.

"Nem akarok vezető lenni" - fogalmazott Cayer. "Én akkor érzem magam jól, ha a pályán edzhetem a játékosokat és az edzőket. Most pont azt csinálom, amit szeretek. Boldog vagyok ezzel."

A szakember azt is elmondta, hogy nem teljesen érti, Judy Murray miért kérdőjelezi meg a szövetség azon tervét, hogy nyissanak két új akadémiát a brit tenisz további fejlődése érdekében.

"Amikor neki ott volt Jamie és Andy Murray, Jamie Baker, Elena Baltacha, segítette őket, velük utazott, rengeteg versenyzési lehetőséget biztosított nekik. És mindannyian nemzetközi szintű játékosok lettek."

"Most az a trend a világban, hogy az akadémiák toborozzák a játékosokat - például a Mouratoglou vagy a Sanchez Casal - kiváló hátteret biztosítanak, és rengeteg topjátékost adnak a sportágnak."

via
Hozzászólások