Salakblog - 'Teniszmami' Williams és Naomi Osaka először csapnak össze a tavalyi US Open óta 
'Teniszmami' Williams és Naomi Osaka először csapnak össze a tavalyi US Open óta 
Fotó: Europress/AFP

'Teniszmami' Williams és Naomi Osaka először csapnak össze a tavalyi US Open óta 

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/08/09 10:44
Serena Williams és Naomi Osaka is bejutott a torontói torna negyeddöntőjébe, ami azt jelenti, hogy a tavalyi, botrányos elemektől sem mentes US Open-döntő után ismét összecsapnak egymással.

Williams lassú kezdés után 7:5, 6:4-re legyőzte Ekaterina Alexandrovát, Osaka pedig Iga Swiateket múlta fölül 7:6(4), 6:4 arányban. Mindketten ott vannak tehát a legjobb nyolc között, ami azt jelenti, hogy ismét megmérkőznek egymással, a tavalyi New York-i találkozójuk óta először. 

"Ő olyan nekem, mint egy teniszmami. Úgy nőttem föl, hogy őt néztem és csodáltam" - mondta Osaka. "Biztos vagyok benne, hogy sokan kíváncsiak lesznek majd a meccsünkre, és remélem, jól játszom majd ellne."

Serena dupla brékhátrányba került Alexandrova ellen, aztán nagy nehezen megtalálta a ritmust a meglehetősen szeles körülmények között. Az orosz elbizonytalanodott, amikor igazán kellett, nem játszott jól, kettős hibákat szórt, melyekkel sokat segített az amerikainak.

Bár Williams nem fogadott olyan jól, mint az előző körben Elise Mertens ellen, mégis nyomást tudott gyakorolni ellenfelére, és sikerült összesen 17 bréklabdát kiharcolnia. Az adogatásai kifogástalanul jöttek, főleg a kulcspillanatokban, így a második szettben már kézben tartotta a meccset, melyet végül másfél órányi játék után sikerült lezárnia.

"Nagyon jól játszott, nem adott nekem ritmust. Sosem tudtam, mi fog következni, úgyhogy ez a meccs mindenképpen egy kihívás volt a számomra" - mondta Williams. "Próbáltam kipuhatolni a játékát, miközben tudtam, hogy az enyémet egy magasabb szintre kell emelnem."

Nem sok híja volt, hogy Serena és Osaka már az Ausztrál Openen összefussanak egymással. Az amerikainak négy mérkőzéslabdája is volt Karolina Pliskova ellen a negyeddöntőben, a cseh azonban döntő szett 1:5-ről fordított, amivel ő jutott a legjobb négy közé.

serenaosaka2.jpg Fotó: Europress/AFP

Ami Osakát illeti, ő két játszmalabdát is hárított, mielőtt nagy nehezen, tie-brékben hozni tudta az első szettet Swiatek ellen. A lengyel azonban nem adta fel, tovább küzdött. Remekül védekezett és folyamatosan lőtte a sarkokat. A japán azonban az utolsó gémben brékelni tudott, kiharcolva a lehetőséget, hogy megmérkőzhessen Serenával.

Győzelmével Osaka egyébként jó eséllyel pályázik arra, hogy visszaszerezze a világelsőséget Ashleigh Barty-tól. Jelen állás szerint Pliskovának minimum döntőbe kellene jutnia, hogy versenyben maradjon az első helyért. 

A japán lánynak nem jönne rosszul egy tornagyőzelem, hisz a januári Ausztrál Open óta ez nem sikerült neki. A negyeddöntőben papíron neki áll a zászló, Serena ugyanis az eddigi két meccsükön még szettet sem tudott fogni ellene.

tennis.com

Hozzászólások