Salakblog - Tavaly ilyenkor Roland Garrost nyert, most árufeltöltő egy szupermarketben
Tavaly ilyenkor Roland Garrost nyert, most árufeltöltő egy szupermarketben
Fotó: Europress/AFP

Tavaly ilyenkor Roland Garrost nyert, most árufeltöltő egy szupermarketben

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/09 22:05
Közel egy évvel ezelőtt Kevin Krawietz pályafutása legnagyobb sikerét érte el, amikor Andreas Mies oldalán megnyerte a 2019 -es Francia Nyílt Teniszbajnokság férfi páros tornáját. 

A Grand Slam-győzelem után sok minden történt a 28 éves német páros specialistával. A US Openen az elődöntőig menetelt Miesszel, aztán Antwerpenben megszerezték harmadik ATP-tornagyőzelmüket, sőt az év végi világbajnokságra is kijutottak. Azonban kétségkívül a koronavírus járvány által okozott felfordulás és az ATP Tour felfüggesztése érintette őt legjobban az azóta eltelt 11 hónapban.

Kevin Krawietz azonban úgy döntött, hogy nem fog ölbe tett kézzel otthon ülni, megpróbál valahogy segíteni, és persze közben némi pénzt is keresni, amivel valamennyire pótolni tudja kieső bevételeit. A Roland Garros címvédője így hát árufeltöltőnek állt egy müncheni szupermarketben, ahol heti 450 eurót (körülbelül 160 ezer forintot) keres.

„Unatkoztam a karantén alatt és az egyik barátom azzal viccelt, hogy lenne egy hely nekem a boltban, ahol ő is dolgozik. Új élményeket kerestem, sőt, úgy gondoltam, hogy ezzel a munkával közösséget is segíteni tudom, szóval belevágtam. Élelmiszerrel töltöm fel a polcokat, üres dobozokat pakolok vissza a raktárba, fertőtlenítek, és ha kell a bolt előtt is ellenőrzöm az embereket.” 

043_dpa-pa_200430-99-889489_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP

Krawietz azt is elárulta, hogy eleinte anonim akart maradni, de hamarosan kiderült a kiléte.

„Néhány kollégámat sokkolt a tény, hogy ki vagyok. Én viszont nagyon élveztem, hogy úgy ismerhettem meg őket, mint egy átlagember, ez pedig azt bizonyította számomra, hogy mindenkinek megvan a saját maga különleges, egyedi története.”

Krawietz elmondta, hogy vicces pillanatokat is átélt új munkája során.

„Amikor a bolt előtt ellenőriztem a vásárlókat, hogy betartják-e az előírt távolságot, páran megjegyezték, hogy hasonlítok egy teniszezőre.”

A német játékos természetesen visszatér majd a teniszpályára, amint újraindul a Tour, de addig is próbálja hasznosan tölteni nem várt szabadidejét. 

Szöveg: Tigyi József,  via 

043_dpa-pa_200430-99-889581_dpai.jpg Fotó: Europress/AFP


Hozzászólások