Salakblog - Taróczy: A profi teniszezők maguk fizetik az edzőjüket!
Taróczy: A profi teniszezők maguk fizetik az edzőjüket!
Fotó: Europress/AFP

Taróczy: A profi teniszezők maguk fizetik az edzőjüket!

Szabó GáborSzabó Gábor
2018/08/31 08:48

Annak ellenére, hogy a Fucsovics Marci Novak Djokoviccsal játszhatott kedden az Artur Ashe Arénában, (és nem csak, hogy szépen helytállt, hanem labdája volt a dupla brékhez a harmadik szettben egy-egyes szettállásnál) sajnos nem ez volt a legizgalmasabb téma a magyar teniszben az elmúlt héten.

Pénteken először Fucsovics Marci facebook-oldalán jelent meg egy írás, mely a Magyar Tenisz Szövetséget és Köves Gábor Davis-kupa-kapitányt támadta, később pedig Babos Timi, és Marci edzője, Sávolt Attila is hasonló poszttal jelentkezett.

Az MTSZ válaszára szerdáig kellet várni, melyből sok minden egyéb mellett kiderült: Sávolt Attila bérét a szövetség állja.

Tekintve, hogy mi már korábban kétségeinknek adtunk hangot, hogy helyes-e ilyen szintű teniszezők ilyen formán történő támogatása, megkérdeztük Taróczy Balázst, hogy mi ebben a kérdésben a nemzetközi gyakorlat. Mivel Balázs Köves Gábor sógora, így értelemszerűen az ügy egyéb részleteivel nem szeretett volna foglalkozni, erre a kérdésre azonban szívesen válaszolt:

Az én tudomáson szerint ilyen szinten, ahol ők vannak, egy-pár kivételes országon kívül - például Franciaország - minden játékos maga fizeti az edzőjét. Hogy játszanak egy hazai versenyt, vagy Davis- vagy Fed-kupát, arról pedig vagy meg tudnak állapodni a szövetséggel, a rendezővel, vagy sem.
Hozzászólások