Salakblog - Szabadkártyák
Szabadkártyák
Fotó: Europress/AFP

Szabadkártyák

Szántó PetraSzántó Petra
2014/08/14 13:31
Szponzorált tartalom
A cikk támogatója a porsche logo

Bár még javában zajlik Cincinnatiben a fiúk mestertornája és a hölgyek premier versenye, az Amerikai Tenisz Szövetség már ki is osztotta a szabadkártyákat a US Open főtáblájára.

A férfiaknál lehetőséget kapott hazai versenyzőként Ryan Harrison, Tim Smyczek, Wayne Odesnik, az NCAA bajnok Marcos Giron, valamint két tinézdser, Jared Donaldson és Noah Rubin.

Odesnik számára ugyan most jár le a 12 hónapos eltiltás, amit doppingvétség miatt kapott, ám közben szépen teljesített az amerikai szövetség Pro Circuit versenyein, így ezért járt neki a szabadkártya.

Az amerikai, az ausztrál és a francia nyílt bajnokságok közötti szabadkártya-egyezmény révén a francia Michael Llodra és az ausztrál Bernard Tomic kapott indulási lehetőséget a főtáblán. Llodra pályafutása utolsó Grand Slam tornájára készül.

A hölgyeknél Taylor Townsend, Grace Min, Nicole Gibbs, Danielle Collins, CiCi Bellis és Madison Brengle kaptak lehetőséget hazai versenyzőként, míg az ausztráloktól Jarmila Gajdosova, a franciáktól pedig a szépséges Amandine Hesse érdemelt ki szabadkártyát.

Townsend korábbi junior világelsőként és junior páros bajnokként idén megnyerte a Roland Garros szabadkártya versenyét és a harmadik fordulóig jutott Párizsban.

Grace Min éppenhogy csak lecsúszott a főtábláról, de korábbi US Open junior bajnokként természetesen ott a helye. Gibbs nyerte idén a szövetség US Open szabadkártyáért rendezett versenyét, a virginiai Collins pedig egyetemi bajnokként érdemelte ki az indulás jogát.

CiCi Bellis pedig valószínűleg a legfiatalabb lesz az idei US Open főtáblán. A 15 éves tehetség junior világranglista második, és megnyerte a 18 éven aluliak amerikai bajnokságát - 3 évvel a versenykorosztály alatt!

Hozzászólások