Salakblog - Svitolina a mumusát, Pliskova a címvédőt verte két játszmában a világbajnokságon
Svitolina a mumusát, Pliskova a címvédőt verte két játszmában a világbajnokságon
Fotó: Europress/AFP

Svitolina a mumusát, Pliskova a címvédőt verte két játszmában a világbajnokságon

Németh DánielNémeth Dániel
2018/10/21 16:49

Elina Svitolina legyőzte Petra Kvitovát szingapúri a WTA-világbajnokság vasárnapi nyitómérkőzésén, majd Karolina Pliskova is győzelemmel mutatkozott be a Fehér csoportban, méghozzá a címvédő Caroline Wozniacki ellen.

Kvitova a vártnál kevesebb ellenállást tanúsított Svitolina ellen, pedig a mostani összecsapást megelőzően meggyőző, 7-1-es mérlege volt az ukrán teniszezővel szemben, ráadásul zsinórban 12 megnyert szettnél járt az egymás elleni meccseiken.

Ezúttal viszont nem folytatódott a cseh pazar sorozata, Svitolina rettentő stabil volt alapvonalról, ráadásul adogatóként is nagyon meggyőző volt a tenisze, csupán egyszer veszítette el a szerváját. Kvitova próbált agresszíven játszani, de túl sokat hibázott, és ez a győzelembe került.

"Rengeteg önbizalmat ad ez a győzelem. Szeretnék erőt meríteni ebből a sikerből, bizonyítani azoknak az embereknek és gyűlölködőknek, akik azt mondták, nem érdemlem meg, hogy itt legyek, és nem vagyok elég jó" - mondta Svitolina.

A Fehér csoport másik mérkőzésén a címvédő Wozniacki lépett pályára Pliskova ellen, akinek bőven volt törlesztenivalója a dán riválisával szemben, tavaly ugyanis épp tőle kapott ki az elődöntőben egy pokoli szoros és egy sima játszmában.

Az ideges kezdése ellenére sikerült visszavágnia Pliskovának a 2017-es vereségért, elsősorban a kiváló adogatásainak köszönhetően. Wozniackinak összesen tíz bréklehetősége volt a mérkőzésen, azonban egyet sem tudott kihasználni, vagyis fejben is nagyon rendben volt a cseh.

"Mindig kemény mérkőzéseim vannak Caroline ellen" - mondta Pliskova. "Amikor legutóbb egymással játszottunk ezen a pályán, az első szett több mint egy óra volt, és szettlabdáim is voltak. Hittem abban, hogy lesz lehetőségem ellene, mert tavaly is jó meccset játszottunk."

Babos Tímea bemutatkozására sem kell már sokat várni, a párosok jövő csütörtöktől lépnek pályára, a sorsolásra pedig kedden kerül majd sor. Babos - oldalán Kristina Mladenoviccsal - címvédőként lép majd pályára a világbajnokságon.

Fehér csoport, 1. forduló:
Ka. Pliskova (cseh, 7.)-Wozniacki (dán, 2.) 6:2, 6:4
Svitolina (ukrán, 6.)-Kvitova (cseh, 4.) 6:3, 6:3

MTI + Hosszabbítás

Hozzászólások