Salakblog - Két brutális adogató a tűzpiros Porschéért
Két brutális adogató a tűzpiros Porschéért
Fotó: Europress/AFP

Két brutális adogató a tűzpiros Porschéért

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/04/29 09:23

Finoman szólva sem szokványos fináléra kerül ma sor a stuttgarti női tornán. Két nagy adogató, két, alapvetően gyors borításra termett játékos csap ugyanis össze, Karolina Pliskova és Coco Vandeweghe

Azon a stuttgarti tornán, ahol az elmúlt években olyan teniszezők nyertek, akik általában jóval otthonosabban érzik magukat salakon, mint a fönti kettő. Mások mellett Angelique Kerber, Maria Sharapova, Justine Henin és Svetlana Kuznetsova.

Pliskova az észt Anett Kontaveit 6:4, 6:2 arányú legyőzését követően jutott a döntőbe. Ez lesz az első fináléja ebben a szezonban. 

A cseh 22 nyerőt, köztük hat ászt szórt, és break-labdával nem is kellett szembesülnie a meccsen. Legutóbb 2015-ben, Prágában játszott döntőt salakon, akkor honfitársnője, Lucie Hradecka legyőzése nyomán ő emelhette magasba a trófeát. 

Pliskova ellenfele a döntőben az a Vandeweghe lesz, aki rendkívül agresszív játékkal, szintén 6:4, 6:2 arányban nyerte a maga elődöntőjét Caroline Garcia ellen. Ez lesz az amerikai pályafutásának első fináléja salakon.

"Onnantól kezdve, hogy break-előnybe kerültem, tudtam, hogy csak az a dolgom, hogy kézben tartsam az adogatójátékaimat" - mondta Vendeweghe. "Úgy gondolom, ezt tökéletesen végre is hajtottam. Ellenfelemnek még break-labdája sem volt, úgyhogy megérdemlem, hogy hátba veregessem magam, mert ez egy nagyszerű teljesítmény volt tőlem."

Az amerikai komoly erőt meríthetett abból is, hogy a negyeddöntőben simán verte a világelső, tavalyi Garros-döntős Simona Halepet. Pliskova is fontos győzelmet aratott, hisz ő meg a tavalyi párizsi győztest, Jelena Ostapenkót ejtette ki a legjobb nyolc között, döntő szett 6:4-gyel. 

A 2016-os US Open döntőse karrierje tizedik tornagyőzelmére készül, az elsőre a tavaly júniusi eastbourne-i verseny óta. Ezzel szemben az amerikai eddig két tornát nyert, mindkettőt a hollandiai 's-Hertogenbosch-ban, füvön. 

Ami az egymás elleni mérleget illeti, Vandeweghe vezet 3-2 arányban; a legutóbbi meccsüket is ő nyerte tavaly, a US Open negyeddöntőjében.  

via
Hozzászólások