Salakblog - Stílusosan írhat történelmet Roger Federer
Stílusosan írhat történelmet Roger Federer
Fotó: Europress/Getty

Stílusosan írhat történelmet Roger Federer


2015/01/10 20:59

999-227, 81.48%.

Ez Roger Federer pályafutásának győzelem-vereség mutatója egyesben a Grand Slamenken, az ATP-touron, valamint a Davis Kupában.

Amennyiben a világranglista második helyén álló klasszis vasárnap (magyar idő szerint) délelőtt legyőzi Milos Raonicot a brisbane-i torna fináléjában, úgy igen stílusosan, egy tornagyőzelemmel léphet be az ezer győzelmesek igen szűk (eleddig kettő embert) tartalmazó elitklubjába.

A 17-szeres Grand Slam-győztes, 82 egyes tornagyőzelmével a vonatkozó ranglista harmadik helyén álló Federer előtt korábban csak ketten, Jimmy Connors (1253) és Ivan Lendl (1071) értek el ezer győzelmet pályafutásuk során. A svájci teljesítményének értékét jól mutatja, hogy az aktív játékosok közül mögötte Rafael Nadal következik (706), míg Novak Djokovic egyelőre "csak" 606 sikernél jár. Az is igaz persze, hogy Nadal százalékos győzelem-vereség mutatója jobb, mint a svájcié (83.35%), de ha a salakpályát kivesszük a pályafutásából (92.98%), akkor már is nem olyan jó a spanyol helyzete.

Persze mindez csak játék a számokkal, vélhetően a Federer-Djokovic-Nadal trió ott van a tenisztörténelem öt legnagyobb játékosa között, így aztán kár azon lamentálni, ki milyen borításon érte el a legtöbb győzelmét.

A lényeg, hogy aki tudja, nézze a vasárnap reggeli meccset, hiszen ha Federer tornagyőztes lesz, szinte biztos, hogy nagy buli lesz a meccs után.

Tippünk szerint már az ATP-nél is sütik a hatalmas, 1000-es számot tartalmazó tortát...

Hozzászólások