Salakblog - Stefanos Tsitsipas: A Laver-kupa a kedvencem, mert nem gondoltam, hogy Federerrel és Nadallal párosozhatok valaha! 
Stefanos Tsitsipas: A Laver-kupa a kedvencem, mert nem gondoltam, hogy Federerrel és Nadallal párosozhatok valaha!
Fotó: Europress/AFP

Stefanos Tsitsipas: A Laver-kupa a kedvencem, mert nem gondoltam, hogy Federerrel és Nadallal párosozhatok valaha! 

HosszabbitásHosszabbitás
2020/05/22 13:46
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
A 2019-es világbajnok görög az Eurosportnak adott interjújában beszélt a tavalyi Laver-kupán szerzett élményeiről, és elmondta, hogy egy álma valósult meg akkor, amikor Rafael Nadal és Roger Federer oldalán párosozhatott.

Ugyan Stefanos Tsitsipas nem reagált Nick Kyrgios kritikájára, miszerint a Laver-kupa európai csapatának tagjai között nincs jó viszony, a görög világossá tette, hogy óriási megtiszteltetésként érte az, hogy meghívták a tavalyi versenyre, ahol nagyszerű élményekkel gazdagodott.

’’A Laver-kupa a kedvenc tornám. Szeretem a verseny hangulatát – mindannyiunkat összekötött az, hogy a saját kontinensünket képviseltük. Varázslatos volt Rogerrel és Rafával egy csapatban lenni. Mindkettejükkel párosozhattam, ami egy nagyszerű élmény volt számomra, egy valóra vált álom.

Gyerekként soha nem gondoltam volna, hogy egy ehhez hasonló verseny létrejöhet Európa és a világ többi része között, így óriási megtiszteltetés volt, hogy meghívást kaptam, és részese lehettem a tornának.

Nagyszerű érzés, amikor a saját nemzetedért játszol, de teljesen más az, amikor az európai csapatot képviselheted – ez azt jelenti, hogy az európai játékosok egyik legjobbjaként tartanak számon, és beválasztottak a legjobb teniszezők közé, akik a kontinenst képviselek. Ez a gondolat már szinte megható érzés.’’
 

Ahogy arról már korábban írtunk , az idei Laver-kupa a nemzetközi tenisznaptár átszervezése miatt elmarad – a tervek szerint a versenyt 2021. szeptember 24. és 26. között rendezik meg változatlan helyszínen, Bostonban.

000_1KI9X0.jpgFotó: Europress/AFP

Szöveg: Szabó Krisztián 


via Ubitennis


Hozzászólások