Salakblog - Meccs közben hülyézték le az apukáját, kifakadt Tsitsipas
Meccs közben hülyézték le az apukáját, kifakadt Tsitsipas
Fotó: Europress/AFP

Meccs közben hülyézték le az apukáját, kifakadt Tsitsipas

Nagy BenjáminNagy Benjámin
2020/07/11 17:26
Nem múlt el nyomtalanul a francia ellenfél balhéja, elindult az oda-vissza üzengetés a médiában. 

Mint ismert, az Ultimate Tennis Showdown bemutatótornán, még vasárnap Stefanos Tsitsipas kiélezett meccsen győzte le Corentin Moutet-t. A világranglistán 6. görög az elődöntőbe jutott, szombaton David Goffinnel játszik, míg a francia Holger Rune ellen folytatja.

Nem készültek azonban haláli nyugalomban a héten, hisz mind Tsitsipas, mind Moutet a vasárnap történteken fortyog. A negyedik negyedben, saját szervája előtt utóbbi egyszer csak megállt, és fél percen keresztül rendületlenül szidta ellenfele lelátón helyet foglaló édesapját, Apostolost, mondván, folyamatosan Stefanoshoz beszél labdamenetek között, ez pedig kifejezetten zavarja őt a koncentrálásban.

A francia indulatát előbb a székbíró próbálta fékezni, majd elindult az adok-kapok a két játékos között, végül Moutet a kétperces szünetben, a miniinterjúk alatt szimplán lehülyézte az eközben hirtelen csendben maradó papát. 

"Stefanos nagyon jó srác, de az apja idióta, mindig is az volt. Akadályozni próbál az adogatásaim előtt, ez nem fair, nincs benne semmi tisztelet" - mondta az alábbi videón látható eset után. Más kérdés, hogy nem tudott visszarázódni a játékba, végül hirtelen halálban győzött Tsitsipas.

Moutet Tsitsipas édesapjával balhézott össze a mérkőzésen | Eurosport

Videók - Moutet Tsitsipas édesapjával balhézott össze a mérkőzésen

Apostolos sem akkor, sem azóta nem reagált, Stefanos pedig először azzal védekezett, hogy őt egyáltalán nem érdeklik és nem zavarják a nézőtérről beszűrődő hangok, majd a meccs után hosszabban is kifejtette véleményét.

"Nem lepett meg az eset, akadt már hasonló gond a múltban is, de egyszerűen nem értem, miért baj, ha apukám buzdítani akar labdamenetek között. Ha Moutet edzője csinálja ugyanezt, szintén hidegen hagy a dolog. Ismerjük egymást nyolcéves korunk óta, volt olyan junior Eb-döntő még 2016-ban, ahol nem értett egyet a bírói ítéletekkel és lesétált a pályáról. A UTS-t élvezni kell, nem túldramatizálni. Nyilván azt csinál, amit akar, csak aztán ő issza meg a levét" - fogalmazott őszintén Tsitsipas.

Moutet azóta tagadja, hogy bármiféle rosszat mondott vagy gondolt volna, csupán az indulatai ragadták el őt. Egy biztos: nem az első, és gyaníthatóan nem az utolsó affér volt ez a felek között...

Hozzászólások