Salakblog - Stefan Edberg: "A 2019-es wimbledoni döntő volt a legjobb meccs, amit valaha láttam"
Stefan Edberg: ’’A 2019-es wimbledoni döntő volt a legjobb meccs, amit valaha láttam’’
Fotó: Eurosport/Getty

Stefan Edberg: "A 2019-es wimbledoni döntő volt a legjobb meccs, amit valaha láttam"

HosszabbitásHosszabbitás
2020/07/23 20:30
A hatszoros Grand Slam-bajnok svéd a Nagy Hármas dominanciájáról, Dominic Thiemről, és az örökké emlékezetes 2019-es wimbledoni döntőről beszélt legutóbbi interjújában. 

Roger Federer egykori edzője úgy véli, hogy Dominic Thiemnek mindene megvan ahhoz, hogy Grand Slamet nyerjen - Edberg szerint jelenleg az osztrák játékos áll legközelebb a Nagy Hármashoz, ami a játéktudást, tehetséget illeti. Thiem az utóbbi egy évben kétségtelenül bebizonyította, hogy GS-döntőkben is fel tudja venni a versenyt a legjobbakkal. Tavaly két játszmán át egyenrangú ellenfele volt Rafael Nadalnak a Roland Garros döntőjében, amit kevesen mondhatnak el magukról, és az idei Ausztrál Open fináléjában az osztrák csupán egy szettre volt attól, hogy legyőzze a világelső Novak Djokovicot. Thiem egydimenziós, salakos tenisze már a múlté – az osztrák sokkal agresszívabb, céltudatosabb az alapvonalról, képes lerövidíteni, és pár ütésből befejezni a labdameneteket, így nem véletlen, hogy jönnek az eredmények a gyorsabb borításokon is. Thiem 2019-ben megnyerte karrierje első ATP 1000-res tornáját Indian Wellsben, év végén bejutott a londoni világbajnokság döntőjébe, idén pedig életében először keménypályán is Grand Slam-döntőt játszhatott.

Thiem.jpgFotó: Eurosport/Getty

’’ Thiem egy géniusz, és nincs kétségem afelől, hogy ő az a játékos, aki a legközelebb áll Rafael Nadalhoz, Novak Djokovichoz, Roger Federerhez. A kezdetektől fogva megmutatta, hogy képes Grand Slam-tornát nyerni. Ausztráliában közel volt ahhoz, hogy megverje Djokovicot, és bebizonyította, hogy bárkivel fel tudja venni a versenyt. Ha Rafael Nadal nem létezne, akkor Thiem már egy jó ideje Roland Garros-bajnok lehetne. Salakon képes a legjobbját nyújtani, meglátjuk majd, hogy mire lesz képes a jövőben.’’
’’Az utóbbi 10-12 évben 3-4 játékos uralta a teniszt, és mindig Roger Federer, Rafael Nadal, vagy Novak Djokovic nyerte a Grand Slameket. Nem tudom, hogy ez mikor változhat meg a közeljövőben. Jó látni a rivalizálásukat, de azt gondolom, hogy még jobb lenne, ha egy fiatal játékos megtörné a dominanciájukat’’ – mondta a svéd.

Aki látta a 2019-es wimbledoni finálét, az alighanem minden idők egyik legjobb meccseként, döntőjeként könyvelte el a találkozót – nincs ezzel másképp Edberg sem.

’’Azt gondolom, hogy a 2019-es wimbledoni Djokovic-Federer döntő volt a legjobb meccs, amit valaha láttam – hihetetlen szinten játszottak mindketten. Sajnálom, hogy Roger elvesztegetett két meccslabdát, csak egy pontra volt attól, hogy újabb Grand Slam-címet nyerjen, de Djokovic is nagyszerűen teniszezett. Ezt a finálét preferálom Roger Federer és Rafael Nadal korábbi döntőivel szemben, és jobb mérkőzésnek tartom azoknál a találkozóknál, amelyek során Borg legyőzte McEnroe-t.’’

Szöveg: Szabó Krisztián 

Forrás:tennisworldusa.com 

Hozzászólások