Salakblog - Srdjan Djokovic szerint fia valószínűleg tízszeres wimbledoni bajnok lesz
Srdjan Djokovic szerint fia valószínűleg tízszeres wimbledoni bajnok lesz
Fotó: Europress/AFP

Srdjan Djokovic szerint fia valószínűleg tízszeres wimbledoni bajnok lesz

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/07/23 09:55

Srdjan Djokovic nem szokta visszafogni magát, amikor a fiáról van szó. Ezúttal is nagyon komoly történelmi számokkal és rekordokkal dobálózott Noléval kapcsolatban, egyebek mellett azzal, hogy a fia 10-szeres wimbledoni bajnok lesz. 

Persze önmagában abból, hogy nagyokat mond, még nem feltétlenül következik, hogy biztosan nem lesz igaza. Ugyanakkor ahhoz, hogy édesapja jövendölését valóra váltsa, a fiúnak finoman szólva is extrát kell majd nyújtania a következő években. 

A szerb televízió készített a minap egy interjút a papával a fia ötödik wimbledoni győzelme kapcsán, melyben Srdjan a következőket mondta:

"Még csak félúton vagyunk, tudják. Valószínűleg kétszer ennyi wimbledoni címe lesz."

"Büszke vagyok rá, ahogy Szerbia legnagyobb része is az. Ebben a régióban pedig mindenki büszke rá" - mondta a papa azután, hogy fia megszerezte pályafutása 16. Grand Slam-trófeáját.

Miután Nole januárban, az Ausztrál Open döntőjében legyőzte Rafael Nadalt, Srdjan azt jósolta, hogy fia le fogja hagyni az azóta már 18-szoros GS-bajnok spanyolt, valamint a 20-szoros major-győztes Roger Federert is a trófeákért folyó versenyben. 

Ez a jóslat már egy sokkal reálisabb vállalásnak tűnik. 

"Arra vágyik, hogy mire befejezi a pályafutását, amelyre egyébként csak jó néhány év múlva kerül majd sor, túlszárnyalja Federer és Nadal rekordjait."

A fönt említett interjúban a riporter azt is megkérdezte, vajon a fia mit szól ahhoz, hogy ő ilyeneket állít vele kapcsolatban. Srdjan erre nemes egyszerűséggel a következőt válaszolta:

"Én hoztam őt létre, nem pedig fordítva."

TennisNow

Hozzászólások