Salakblog - Sorban döntögeti a rekordokat a 18 éves kanadai tehetség
Sorban döntögeti a rekordokat a 18 éves kanadai tehetség
Fotó: Europress/AFP

Sorban döntögeti a rekordokat a 18 éves kanadai tehetség

Németh DánielNémeth Dániel
2019/03/28 16:37
Felix Auger-Aliassime készülhet pályafutása első 1000-es elődöntőjére, miután meglepően simán, két játszmában, 7:6, 6:2 arányban búcsúztatta a 11. helyen kiemelt horvát Borna Coricot. Ezzel a kanadai tehetség megdöntött egy rekordot is, a verseny 35 éves története során még sohasem volt ennyire fiatal játékos az elődöntőben. Felkészül: John Isner?

Fantasztikus formában van Auger-Aliassime az utóbbi időben: Rióban lejátszotta pályafutása első ATP-döntőjét (ahol végül Györe Lászlótól kapott ki), Indian Wellsben legyőzte Stefanos Tsitsipast, Miamiban nyújtott teljesítményével pedig bekerült a top 50-be, elsőként a 2000 után született férfi teniszezők közül. És a történetnek még nincs vége, hiszen Miamiban a legjobb négy közé jutott, ahol majd a címvédő John Isner lesz az ellenfele. Esélytelennek semmiképpen sem neveznénk.

Betört a top 50-be a Federer által Nadalhoz hasonlított 18 éves kanadai tehetség | Hosszabbítás

Felix Auger-Aliassime életében ötödször főtáblás ezres tornán, és most már ott tart, hogy mindössze egy lépésre van a negyeddöntőtől a Miami Openen. A 18 éves kanadai a kvaliból indult, vasárnap pedig már a harmadik győzelmét szerezte a főtáblán, hisz azok után, hogy búcsúztatta Casper Ruudot és Fucsovics Marcit, 7:6, 6:4 arányban legyőzte Hubert Hurkaczot is.

Már csak azért sem, mert a 18 éves kanadainak remek mérlege van top 20-as ellenfelekkel szemben. Eddigi pályafutása során ötször találkozott a legjobb húszhoz tartozó játékossal, és ezek közül mind az ötöt megnyerte. Isner jelenleg a 9. helyen áll a világranglistán, ami alapján akár azt is mondhatnánk, ilyen tekintetben ideális áldozat lehet Auger-Aliassime számára. Akit egyébként saját bevallása szerint nem gondolta, hogy hogy ennyire jól alakulhat számára a negyeddöntő.

"Nem számítottam, hogy megverhetem Bornát, aki már évek óta meghatározó játékos. Nagyjából az első szetthez hasonló játékot vártam, ezért meglepődtem a második játszmában. Éreztem, hogy valamelyest az ellenfél fölé tudtam nőni. Az elejétől fogva nagyon jól éreztem magam a pályán" - mondta Auger-Aliassime, aki egyébként már a negyeddöntővel is történelmet írt, hiszen a 2000-es években született teniszezők közül ő volt az első, aki bejutott a nyolc közé egy 1000-es versenyen.

063_1137799880.jpgFotó: Europress/AFP

Nem Auger-Aliassime az egyetlen a fiatalok közül, akinek nagyon jól megy a játék a floridai versenyen. A másik ágon honfitársa, Denis Shapovalov (19) néz majd farkasszemet Frances Tiafoe-val (21), így biztosan lesz kettő NextGen-játékos a négy között. Utoljára 2007-ben jutott el két tinédzser legalább a negyeddöntőig Miamiban: Novak Djokovic akkor megnyerte a tornát, míg a szintén 19 éves Andy Murray számára a legjobb nyolc jelentette a végállomást.

"Megtiszteltetés, hogy ezekhez a nagyszerű játékosokhoz hasonlítanak. Azt hiszem, ez is azt mutatja, hogy megfelelően dolgozok és a jó úton járok. Jelenleg próbálok minden napot és mérkőzést kiélvezni, mert sosem tudhatjuk, mi következik" - magyarázta korát meghazudtoló érettséggel Auger-Aliassime. Menetelésének köszönhetően már ott dörömböl a top 30 kapuján, és ha Isnert is legyőzné, a top 20 is elérhető közelségbe kerülne a fiatal játékos számára. 

via atp 

Hozzászólások