Salakblog - "Soha nem éreztem ilyen fájdalmat" - Federer
"Soha nem éreztem ilyen fájdalmat" - Federer
Fotó: Europress/Getty

"Soha nem éreztem ilyen fájdalmat" - Federer


2015/01/21 11:52

Nem sok olyan alkalom volt pályafutása során, amikor Roger Federer meccs közben kért volna ápolást. A Simone Bolelli ellen, végül négy szettben megnyert mérkőzés első játszmája után ez is megtörtént.

"Fogalmam sincs, mi történt, talán egy hólyag - mondta a meccs után a svájci, akinek jobb kisujja egyik pillanatról a másikra kezdett el hihetetlenül fájni. - Ez volt az eddigi legfurcsább dolog az életemben, egészen az ujjam hegyén éreztem a fájdalmat. Nagyon érdekes volt az egész, a szünet utáni három-négy játékban egészen viccesen éreztem magam, dagadt és zsibbadt volt az ujjam, mintha egy még csípett volna meg. Soha nem éreztem ilyen fájdalmat, nagyon zavart."

Ezt követően hívatta az orvost Federer. "Tudtam, hogy nem ragaszthatjuk le, mert akkor még inkább meg fog dagadni, így csak annyit mondtam, remélem, nem lesz rosszabb, hanem maximum így marad az egész. Akkor hamar el is múlt a dolog, de most megint érzem. Nem tudom, mi ez."

Ha már interjút adott a svájci, akkor gyorsan megkérdezték arról is, mit gondol a koráról, amivel mostanában igen sokat foglalkoznak az újságok. "Nem érzem magam másképp, mint ahogy mondjuk négy éve éreztem. Talán annyi, hogy jobban odafigyelsz a tested apró jelzéseire, és talán jobban is ismered magadat, mint korábban. A fejed is fontosabb tényezővé válik, hiszen többet gondolhatsz arra, mit keresel még itt, akarsz-e még nyerni, van-e oka annak, hogy még mindig csinálod? Azt hiszem, ez már fontosabb, mint a tested."

Hozzászólások