Salakblog - Sírva búcsúzott Marcos Baghdatis utolsó mérkőzése után, felállva ünnepelték
Sírva búcsúzott Marcos Baghdatis utolsó mérkőzése után, felállva ünnepelték
Fotó: Europress/AFP

Sírva búcsúzott Marcos Baghdatis utolsó mérkőzése után, felállva ünnepelték

Szántó PetraSzántó Petra
2019/07/04 22:44
Sejtettük, hogy ez a pillanat a napokban be fog következni, miután Marcos Baghdatis múlt héten hivatalosan is bejelentette, hogy a wimbledoni lesz pályafutása utolsó tornája. 

A ciprusi teniszezőnek persze az Australian Open volt a kedvence, hiszen tizenhárom évvel ezelőtt, 2006-ban Melbourne-ben játszotta karrierje egyetlen Grand Slam-döntőjét. Azt ugyan elveszítette Roger Federer ellen, ám fél évvel később Wimbledonban eljutott az elődöntőig, augusztusban pedig a világranglista nyolcadik helyéig ért fel. 

A 34 éves teniszező végül négy tornagyőzelemel zárja pályafutását, de ami még fontosabb, az elmúlt bő másfél évtizedben az ATP Tour egyik legkedveltebb, legszeretettebb játékosa lett, egyfajta mindenki kedvence, aki legjobb hónapjaiban és legnehezebb időszakaiban is szívvel-lélekkel küzdött, minden körülmények között kedves színfoltja maradt a teniszvilágnak, és legendás ütőtörései ellenére is az egyik leglágyszívűbb játékosnak számított a férfi mezőnyben. 

Felesége, a korábbi profi teniszező Karolina Sprem kedvenc versenyét, Wimbledont választotta végül a búcsú helyszínének, ahol az első megnyert meccs után végül a budapesti torna győztese, az olasz Matteo Berrettini győzte le három szettben. 

A mérkőzéslabda után Berrettini a szokásos győzelmi öröm helyett inkább Baghdatist kezdte tapsolni, amihez csatlakozott a 2-es pálya közönsége és Marcos Baghdatis csapata, családja, valamint harmadik gyermeküket váró felesége, Karolina is. 

A percekig tartó megható ünneplés természetesen a ciprusi teniszezőt is könnyre fakasztotta, aki a füvet megcsókolva, végül pedig a nála lévő összes holmit (beleértve a cipőjét és a gatyáját!) szuvenírként szétosztogatva köszönt el páratlan profi pályafutásától és a közönségtől.

Ígérete szerint Marcos Baghdatis nem távolodik el a tenisztől, hanem nagy valószínűséggel edzőként folytatja a jövőben, most pedig alig várja, hogy még több időt tölhessen feleségével, két kislányával és hamarosan megszületendő harmadik gyermekével ciprusi otthonukban.  


 

Hozzászólások