Salakblog - Simona Halep: "Már tízéves koromban ez volt édesanyám álma"
Simona Halep: "Már tízéves koromban ez volt édesanyám álma"
Fotó: Europress/AFP

Simona Halep: "Már tízéves koromban ez volt édesanyám álma"

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/13 19:15
A hetedik helyen kiemelt román Simona Halep két sima szettben legyőzte az amerikai Serena Williamst a wimbledoni teniszbajnokság női egyes döntőjében szombaton.

Volt már valaha ennél jobb mérkőzésed?

"Soha. Ez volt a legjobb mérkőzésem és természetesen Serena mindig is ösztönzött minket, ezt nagyon köszönjük. Nagyon sokat dolgoztam ezért a pillanatért. Nagy megtiszteltetés a Királyi Páholy előtt játszani, nagyon köszönöm. Nem tudom szavakkal kifejezni az érzést, de remekül érzem magam."

Az idegesség legkisebb jelét sem mutattad.

"Pedig eléggé izgultam, eléggé fájt a hasam a mérkőzés előtt, de tudtam, hogy nincs idő az érzelmekre, csak feljöttem a pályára és a legjobb tudásom szerint játszottam."

Milyen érzés ezt a híres trófeát a kezedben tartani?

"Hihetetlen. Ez egy igazán különleges dolog, és soha nem fogom elfelejteni ezt a napot, mert ez volt anyukám álma. Amikor 10-12 éves lehettem, azt mondta, hogy ha valamit szeretnék elérni a teniszben, akkor döntőt kell játszanom Wimbledonban, és ez a nap eljött, úgyhogy köszönöm anyukámnak. Igazából mindkét szülőmnek nagyon köszönöm."

 És elég jól csinálta, ugye anya? Elég jó volt. Igazán különleges ez a mai nap, felnőttként megnyerted a Francia Nyílt Bajnokságot, de az itteni történelem miatt ez egészen más, nem igaz?

"A torna elején azt mondtam a többieknek az öltözőben, hogy ha megnyerem a versenyt, az azért lesz nagyszerű, mert életre szóló tagságot nyerek vele, és most itt vagyok. Ez volt az egyik fő motivációm a verseny előtt, és most nagyon boldog vagyok"

Nem is igazán szeretted a füves borítást, ezt az évet megelőzően, mi változott?

"Nagyon sokat dolgoztam, hogy változzon a játékom, hogy meccseket nyerhessek füvön, de ez soha nem volt könnyű, mert szeretek sokat futni, itt pedig nem lehet annyit csúszni, és futni, de ettől az évtől kezdve jobban éreztem a játékot, és a labdát, hogy ha jön felém, tudtam, mit kell vele tennem. Csodálatos év volt, csodálatos verseny és alig várom, hogy visszatérhessek"

És a többieknek is szeretnél pár szót mondani? Látjuk, itt vannak a szüleid, a testvéred, a csapatod is.

"Természetesen. Köszönöm a szüleimnek, családomnak a rengeteg támogatást, nélkületek nem lehetnék ma itt, mert azóta támogatnak, amióta megszülettem. A csapatomnak természetesen, mindennap foglalkoztok velem, Theo, Marianne, Danielle, Virginia, köszönöm. Derannak is természetesen, nagyon különleges ember, aki szintén támogatott, és nem tudom eléggé megköszönni, mert miattad tanultam meg, hogyan legyek jobb ember a pályán. Nagyon köszönöm. És természetesen, szeretném megköszönni a hazámnak, mert nagyon sok támogatást kapok tőlük, amikor játszom, és Mr. Tiriacnak is, aki eljött a döntőmre, köszönöm a támogatást, és hogy kemény volt velem, nagyszerű volt. Nagyon köszönöm."

A sajtótájékoztatón említetted, hogy reméled itt lesz a cambridgei hercegné a mai napon. Itt van a sussexi hercegnével, és említetted a tagságot is, valamint felkerül a neved a Büszkeségek Falára is, és azután felmehetsz a Királyi Páholyba és valószínűleg találkozhatsz velük.

"Ez csodálatos. Nem is tudtam róla, így még különlegesebb a győzelem. Köszönöm mindenkinek, aki eljött a királyi családból, megtiszteltetés volt itt játszani, és hogy itt nyerhettem meg a második Grand Slam trófeámat"

Nekünk volt megtiszteltetés téged látni játszani. Micsoda mérkőzés, micsoda teljesítmény! Hölgyeim és uraim, Simona Halep!


Eredmény, női egyes döntő:
Simona Halep (román, 7.)-Serena Williams (amerikai, 11.) 6:2, 6:2


Hozzászólások