Salakblog - Simona Halep a legmagasabb román állami kitüntetésben részesül
Simona Halep a legmagasabb román állami kitüntetésben részesül
Fotó: Europress/AFP

Simona Halep a legmagasabb román állami kitüntetésben részesül

HosszabbitásHosszabbitás
2019/07/17 12:38
A legmagasabb román állami kitüntetésben részesül Simona Halep, aki szombaton megnyerte a wimbledoni teniszbajnokság női egyes versenyét.

A WTA honlapja szerint az ország köztársasági elnöki hivatala bejelentette, hogy Klaus Iohannis államfő a Románia Csillaga (Steaua Romaniei) érdemrendet adományozza a 27 éves játékosnak.

"A pályán és azon kívül tanúsított elhivatottságával, alázatával és professzionalizmusával világszerte hírét vitte országunknak. A fiatal nemzedék példaképe lett, és nagy előrelépést jelent a román sportnak, hogy tevékenyen népszerűsíti a teniszt a gyermekek körében is" - olvasható az elnöki közleményben.

Hazaérkezése után az immár kétszeres Grand Slam-bajnok ígéretet kapott arra Mihai Covaliutól, az olimpiai bizottság vezetőjétől, hogy jövőre ő viheti a román zászlót a tokiói olimpia nyitóünnepségén. Halep a 2020-as játékok kapcsán úgy fogalmazott, hogy következő nagy célja az éremszerzés lesz Tokióban.

Az első wimbledoni döntőjét játszó Halep szombaton 57 perc alatt 6:2, 6:2-re verte az amerikaiak 23-szoros GS-győztes sztárját, Serena Williamset.

MTI

Hozzászólások