Salakblog - Sharapova nem biztos benne, hogy jövőre visszatér az Ausztrál Openre
Sharapova nem biztos benne, hogy jövőre visszatér az Ausztrál Openre
Fotó: Europress/AFP

Sharapova nem biztos benne, hogy jövőre visszatér az Ausztrál Openre

Németh DánielNémeth Dániel
2020/01/22 11:30
Szponzorált tartalom
A Roland Garros eseményeivel kapcsolatos hírek támogatója a porsche logo
Maria Sharapova kedden két szettben kikapott a 19. helyen kiemelt Donna Vekictől, így alaposan visszacsúszik a világranglistán, az Ausztrál Opent követően 350-en kívül jegyzik majd. Az egykori világelső jövőjével kapcsolatban így bőven vannak kérdések, ráadásul Sharapova sem tudta megmondani, ott lesz-e 2021-ben is a WTA Tour mezőnyében.

Az orosz teniszező sorozatban negyedik vereségét szenvedte el Grand Slam-tornákon, amiből az is következik, hogy a legutóbbi három major-versenyen már az első fordulóban búcsúzott. Ebben a sérülései is szerepet játszottak, hiszen kevés meccset tudott játszani, ami a formájára és a világranglista-helyezésére egyaránt hatással volt. New Yorkban például Serena Williamsszel találkozott a torna nyitókörében, aki ellen még fénykorában sem számított volna esélyesnek, Melbourne-ben pedig a gyors pályákon mindig veszélyes Donna Vekic győzte le.

A körülményeket figyelembe ezek érthető vereségek, a másik oldalról viszont adja magát az a kérdés is, hogy egy ötszörös Grand Slam-győztes, korábbi világelső meddig folytatja az egészségével vívott, egyre kilátástalanabbnak tűnő harcot. Erre még Sharapova sem rendelkezik kész válasszal. "Nem tudom" felelte arra a kérdésre, ez volt-e pályafutása utolsó Ausztrál Openje. "Nehéz volna megmondani, mi fog velem történni a következő 12 hónapban. Szóval egyszerűen nem tudom. Még nem gondoltam át, hogyan alakítom a versenynaptáramat."

Az ESPN szakértőjeként dolgozó Chris Evert egyébként úgy véli, az orosz teniszező rövidesen bejelenti a visszavonulását. "Nem tudom már elképzelni, hogy visszatér a csúcsra. Rengeteg gondja volt a vállával, amely az első műtétet követően sosem volt az igazi. 32 évesen fantasztikus karrierrel büszkélkedhet. 15 éves kora óta a profik között játszik, szeretne élni is. Nagyon sokoldalú ember, a Harvardon is vett üzleti órákat. Sok egyéb terve is van"értékelte a helyzetet a 18-szoros Grand Slam-győztes amerikai.

Tekintve, hogy az olimpia évében járunk, logikus következtetés lenne, hogy az orosz teniszklasszis Tokiót tűzte ki célul, ám azt már korábban kijelentette, nem vesz részt a játékokon. 

Hozzászólások