Salakblog - Shapovalov pár év múlva szeretne kihívóként érkezni a Garrosra
Shapovalov pár év múlva szeretne kihívóként érkezni a Garrosra
Fotó: Europress/AFP

Shapovalov pár év múlva szeretne kihívóként érkezni a Garrosra

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/01 18:33

Denis Shapovalov egy évvel ezelőtt még csak egy ígéretes, fiatal játékos volt, mára azonban eljutott oda, hogy a 25. helyen áll a világranglistán, és nem esélytelen, bárki ellen lépjen is pályára. Tegnap ugyan kikapott a Garros második körében, de szerinte most nem ez a fontos, ő ugyanis hosszútávra tervez. A kanadai tinédzser az elmúlt egy évéről nyilatkozott.

"Nagyon komoly az a munka, amit az elmúlt hónapokban elvégeztem. Rendkívül nehéz volt az út már idáig is, meg persze tiszta őrület ez az egész. Úgy értem, egyáltalán nem számítottam semmi ilyesmire. De próbálok továbbra is koncentrált maradni. Mindig azt mondom, nem számít milyen eredményt érek el, amikor ugyanis kimegyek újra a pályára, próbálok jobb lenni, mint az előző napon."

"Még csak 19 éves vagyok. Sok mindenben kell még fejlődnöm, sok mindent kell még tanulnom, úgyhogy hosszú szezon lesz ez a számomra. És remélem, egy hosszú karrier. Ott van Roger és Rafa, akik bőven harmincon túl is folyamatosan fejlődnek."

"Hosszú utat kell még bejárnom ahhoz, hogy egyáltalán meg tudjam közelíteni azt, amit ők elértek. Lehet, hogy soha többé nem fogunk látni ahhoz hasonlót sem, amit ők kitettek a pályára. Az, hogy a mai napig tudnak fejlődni számomra valahogy megnyugtató. Ha majd nem jönnek úgy az eredmények, ahogy szeretném, tudom, hogy még van időm. Úgyhogy emiatt nincs is nagy nyomás rajtam."

"Szabadon, teher nélkül játszhatok a különböző tornákon. Még a salakot is megszerettem. Már a szezon elején mondtam a csapatomnak, hogy jó sok salakos versenyen szeretnék teniszezni az idén."

shapo3.jpg Fotó: Europress/AFP

"Az eredmények nem számítanak. Ha kikapok az első körben, semmi gond, másnap kimegyek az edzőpályára és dolgozom tovább. Nem ebben a szezonban gondolkodom, de még csak nem is a következőben, hosszútávra tervezek."

"Az, hogy egy nap megnyerjem a Roland Garrost, egy álom a számomra. Már nagyon régóta vágyom arra, hogy egyszer sikerüljön. Most az a cél, hogy egyre jobb és jobb legyek ezen a borításon, és aztán néhány év múlva szeretnék már kihívóként érkezni Párizsba."
via
Hozzászólások