Salakblog - Serena Williams a születésnapján egy szűkkörű, előkelő társaság tagjai közé lépett
Serena Williams a születésnapján egy szűkkörű, előkelő társaság tagjai közé lépett
Fotó: Europress/AFP

Serena Williams a születésnapján egy szűkkörű, előkelő társaság tagjai közé lépett

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/09/26 19:19
Serena Williams a mai napon, azaz szeptember 26-án ünnepli 38. születésnapját, amelyhez ezúton is gratulálunk. A világranglista jelenlegi kilencedik helyezettje ezzel az évfordulóval egy újabb oldalra írta be magát a tenisz rekordjainak könyvébe. 

Ő a negyedik nő a sportág történetében, aki, miután betöltötte a 38-at, még mindig ott tud lenni a világranglista első tíz helyezettje között. A nővére, Venus 38 éves és 29 napos volt, amikor legutóbb ennyire elöl jegyezték a WTA-rangsorban. Martina Navratilova 38 éves és 75 napos volt, amikor utoljára top 10-es volt, míg Billie Jean King 39 éves és 322 napos.

A legidősebb női világelső egyébként Serena volt, 35 évesen.

A US Open előtt arról kérdezték Williamst, vajon hogyan tud ő és Roger Federer is ennyire versenyképes lenni még ennyi touron töltött év után is.

"Nem tudom. Nyilván van bennünk egy hihetetlen mértékű szeretet a sportág iránt" - mondta Serena. "Szerintem sok játékos így van ezzel, persze Roger nevében nem beszélhetek. Mindig azt mondtam, hogy lesz majd egy nap, amikor úgy ébredek fel, hogy, köszönöm, elég volt. Ez a nap azonban még nem jött el. És még mindig elég jó teniszt játszom."

"Figyelem Rogert... Elképesztő, amit művel ez a srác. Csodálatosan játszik. Semmi okot nem látok arra, hogy abbahagyja, amíg ilyen szinten tud teniszezni. És én sem akarom abbahagyni, amíg érzem, hogy felveszem a versenyt a többiekkel."

A legnagyobb rekord, melyet Serena üldöz, az kétségkívül Margaret Court 24 győzelmet számláló Grand Slam-rekordja. Az amerikai azonban azt mondja, akkor is játszana, ha szó sem volna ilyen hatalmas mérföldkőről. 

"Akkor is játszanék, ha már megdöntöttem volna. Volt már sok esélyem erre, és remélem, lesz is még. De nagyon menő dolog, hogy részese lehetek egy újabb érának is. Ha megnézem a karrierem, elképesztő, mennyi nagy bajnokkal játszhattam együtt."

serena3.jpg Fotó: Europress/AFP

És, hogy mi hajtja még előre?

"A győzelmek. Az, hogy iszonyatosan szeretek győzni."

Tény, amióta visszatért a szülési szabadságról rengeteg győzelem van a neve mellett. Ráadásul elsősorban a legnagyobb tornákról. A GS-eken 33-6 a mérlege, míg az egyéb versenyeken 10-6. Négy major-tornán is döntőzött az elmúlt bő két évben. 

Azzal, hogy bejutott a wimbledoni döntőbe, ő lett az open éra legidősebb teniszezőnője, akinek ezt sikerült megtennie. Ezzel Martina Navratilova 1994-ben felállított rekordját döntötte meg. Jött a US Open, és vele egy újabb döntő, amivel már saját csúcsát adta át a múltnak. 37 éves és 346 napos volt, amikor pályára lépett Bianca Andreescu ellen a New York-i döntőben. 

Azzal, hogy 2017-ben behúzta az Ausztrál Opent, már most is ő a legidősebb teniszezőnő az open érában, aki GS-t tudott nyerni. És, ha nyer még egyet, akkor megdönti Ken Rosewall rekordját, amivel már nem csak a nők között lesz a legidősebb major-győztes. Tegyük gyorsan hozzá, ehhez a rekordhoz azért még Roger Federernek is lehet egy-két szava.

serena2.jpg Fotó: Europress/AFP

Miután kikapott Andreescutól a US Open döntőjében, Serena visszatekintett arra, mi mindent ért el anyaként, és egy kicsit tervezgette a jövőt is. 

"Ha visszatekintek az elmúlt 20 évre, akkor azt gondolom hogy rendben volt ez, nem volt ez rossz. Persze ebben a pillanatban, közvetlenül a vereség után azért nem tudom ezt mondani." 

"Játszhattam volna jobban. Lehettem volna jobban Serena. Őszintén úgy gondolom, hogy az igazi Serena nem jött elő belőlem. Ki kell még találnom, hogy hozzam elő őt magamból egy következő Grand Slam-döntőben."

Isten éltessen, Serena!

tennis.com

Hozzászólások