Salakblog - Serena Williams: "Úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya"
Serena Williams: "Úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya"
Fotó: Europress/AFP

Serena Williams: "Úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya"

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/08/08 08:50

Serena Williams arról vallott egyik Instagram-posztjában, hogy lassan egy évvel első gyermeke születését követően még mindig szülés utáni depresszióval küzd. Azzal, hogy a korábbi világelső nyilvánosan is felvállalta az érzéseit, azt szerette volna üzenni anyatársainak, hogy teljesen normális dolog, ha valaki ilyen problémával kénytelen szembesülni.

A 23-szoros Grand Slam-győztes karrierje egyik legsúlyosabb vereségét szenvedte el Konta Johannától egy héttel ezelőtt San Joséban. Ezt követően személyes okokra hivatkozva visszalépett az e heti montreali tornától. 

"A múlt hét nem volt könnyű a számomra" - írta Serena. "Egyfelől kemény magánéleti dolgokon mentem keresztül, ráadásul iszonyúan levert voltam és kiüresedettnek éreztem magam." 

"Úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya." 

"Számos cikket olvastam arról, hogy a szülés utáni depresszió akár három évig is elhúzódhat, ha nem kezelik. A kommunikációt nagyon fontosnak tartom. Átbeszéltem a dolgot az édesanyámmal, a testvéreimmel és a barátaimmal, akik mind elmondták nekem, hogy, amit érzek, az normális, és teljesen természetes."

Williams a múlt hónapban döntőt játszott Wimbledonban. Ez mindössze a negyedik tornája volt azután, hogy tavaly szeptember elején életet adott első gyermekének. Illetve, hogy azt követően felépült a szülés nyomán kialakult tüdőembóliából. 

"Teljesen természetes, hogy úgy érzem, nem teszek meg mindent a gyermekemért. Bár eddig élete minden napján vele voltam, mégsem vagyok mellette annyit, amennyit szeretnék. Ti, édesanyák, eléggé hasonló dolgokon mentek keresztül. Akár otthon vagytok, akár dolgoztok, rátalálni a kicsikkel az egyensúlyra, az valódi művészet. Igazi hősök vagytok."

Serena a tervek szerint elindul a jövő heti Western & Southern Openen, Cincinnatiben.

via
Hozzászólások