Salakblog - Serena Williams szerint a mostani egy hosszú visszatérés lesz
Serena Williams szerint a mostani egy hosszú visszatérés lesz

Serena Williams szerint a mostani egy hosszú visszatérés lesz

Csatári Flóra ·
2018/08/15 16:42

Serena Williamst legyőzte Petra Kvitova a Cincinnatiben zajló tenisztornán, így az amerikai háromszettes vereséggel búcsúzott a második fordulóban.

A volt világelső Serena Williams Roger Federerhez hasonlóan 2015-ös diadala óta idén először lépett pályára Cincinnatiben, ahol az első fordulót még sikerrel vette, akkor az ausztrál Daria Gavrilova ellen aratott sima 6:1, 6:2-es győzelmet.

A második körben azonban a kétszeres wimbledoni bajnok, Petra Kvitova ellen már túl nagy falatnak bizonyult a továbbjutás kiharcolása Serena számára. A huszonháromszoros Grand Slam-bajnok 6:3 2:6 6:3-ra kapott ki a cincinnati torna nyolcadik kiemeltjétől, alig két héttel azután, hogy San Joséban karrierje legcsúnyább vereségét szenvedte el és búcsúzott az első fordulóban.

A korábbi világelső számára Cincinnati volt a hatodik torna, amelyen elindult azóta, hogy "szülési szabadságát" követően visszatért. Serena Williams, aki tavaly szeptemberben adott életet kislányának, múlt héten pedig őszintén írt a szülést követő érzelmi nehézségeiről.

Serena Williams: Úgy éreztem, hogy nem vagyok jó anya | Hosszabbítás

Serena Williams arról vallott egyik Instagram-posztjában, hogy lassan egy évvel első gyermeke születését követően még mindig szülés utáni depresszióval küzd. Azzal, hogy a korábbi világelső nyilvánosan is felvállalta az érzéseit, azt szerette volna üzenni anyatársainak, hogy teljesen normális dolog, ha valaki ilyen problémával kénytelen szembesülni.

A legfrissebb vereségét követően pedig arról beszélt, hogy ezúttal biztosan hosszabb lesz számára a visszatérés.

"Tudjátok, ez most egy hosszú visszatérés" - mondta Williams. "Csak most kezdtem el. Épp csak nekifogtam - határozottan nagyon-nagyon az elején tartok. De haladok és továbbra is keményen dolgozom, szóval remélhetőleg több mérkőzést fogok majd nyerni."


Hozzászólások