Salakblog - Serena Williams egy levakarhatatlan pasihoz hasonlította az egyre gyakoribb mentális összeomlásait
Serena Williams egy levakarhatatlan pasihoz hasonlította az egyre gyakoribb mentális összeomlásait
Fotó: Europress/AFP

Serena Williams egy levakarhatatlan pasihoz hasonlította az egyre gyakoribb mentális összeomlásait

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/08/26 12:19
Serena Williams egy megnyert meccset bukott el Maria Sakkari ellen, így nem jutott a legjobb nyolc közé a US Open felvezető versenyén. Az amerikai eléggé nehezen magyarázható módon omlott össze és kapott ki 5:7, 7:6(5) 6:1 arányban, ami után nem is nagyon kereste a kifogásokat.

Serena szett és brékelőnyben volt, és szinte már a negyeddöntőben érezhette magát, amikor a második játszmában 5:3-nál a mérkőzésért adogathatott. A meccset ugyan nem tudta kiszerválni, de a rövidítésben ismét megvoltak az esélyei, ugyanis 4-1-es előnybe került. A következő hét pontból azonban hatot elbukott, így Sakkari kiegyenlített.

Williams ezek után teljesen elvesztette a fonalat, a mérkőzés hátralévő részében teljes homályban teniszezett. Ellenfele ugyanakkor egyre komfortosabban játszott, és egyre nehezebb helyzetbe hozta a frusztráltan teniszező amerikait. 

A döntő szett elején Sakkari hozta az adogatását, majd kihasználta a nyolcadik bréklabdáját a következő maratoni gémben. Ez végképp a szakadék szélére sodorta Serenát, nem is annyira az eredmény szempontjából, sokkal inkább mentálisan.

A görög 5:0-ra is elhúzott, majd Serena nagy nehezen egyszer hozni tudta az adogatását, ami azonban a lényegen nem változtatott. Ráadásul a pszichés gondok mellett egyre inkább fizikai problémákkal is küszködött. 

"Elkezdtem görcsölni, igaz, nem is kellett volna ilyen helyzetbe kerülnöm" - mondta Serena a meccs után. "Ezt én hoztam össze magamnak. Olyan volt, mintha megint azzal a pasival randiztam volna, akiről tudom, hogy szívás, de nem tudom őt levakarni magamról. Pedig valahogy meg kell szabadulnom tőle. Semmi értelme ennek az egésznek és iszonyúan idegesít."

Sakkari közben stabil tudott maradni, hozni tudta még egyszer az adogatását, és továbbjutott a legjobb nyolc közé. 

"Kemény volt, de meg kellett volna nyernem ezt a meccset. Semmilyen kifogást nem tudok felhozni a mentségemre. Volt egy csomó lehetőségem, hogy lezárjam. Ki kell találnom, hogy tudom újra megnyerni az ilyen meccseket."

Serena 25 nyerő mellé 58 ki nem kényszerített hibát ütött. Az újraindulás óta három meccset nyert, kettőt veszített, de mindannyiszor három játszmára kényszerült. 

Sakkari ellenfele Konta Johanna lesz a negyeddöntőben. 

tennis.com

Hozzászólások