Salakblog - Serena Williams kontra Roger Federer: a meccs, amelynek csak győztesei voltak
Serena Williams kontra Roger Federer: a meccs, amelynek csak győztesei voltak
Fotó: Twitter

Serena Williams kontra Roger Federer: a meccs, amelynek csak győztesei voltak

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/01/02 14:32

Azok után, hogy már közel két évtizede ott vannak a sportág élvonalában, Serena Williams és Roger Federer egymás ellen léptek pályára pályafutásuk során először Perth-ben, a Hopman-kupán, vegyes párosban. 

Rögtön az első pontban Serena egy éles szögben megütött röptével kimozgatta Federert tenyeres oldalra, majd megkínálta őt egy lecsapással az ellenkező sarokba, amire a svájci már nem ért oda időben. Hosszú ütésváltásokra nem került sor közöttük, az adogatásaik ugyanis annyira hatékonyan működtek, hogy fogadóként nem igazán jutottak szóhoz.

Ettől függetlenül a két nagy bajnok láthatóan rendkívüli módon élvezte a mérkőzést, csakúgy, mint a 14064, rekordszámú néző a Perth Arenában. 

"Óriási élmény volt" - mondta Serena. "Szomorú vagyok, hogy már vége, hisz még éppen csak bemelegítettünk." 

Az összecsapást végül Belinda Bencic és Federer 46 perc alatt 4:2, 4:3(5-3) arányban megnyerte Serenával és Frances Tiafoe-val szemben.

"Nagyon ideges voltam a fogadásoknál" - mondta Federer. "Sosem tudtam ugyanis, hogy mire számítsak. Az emberek nagyon sokat beszélnek az ő adogatásáról, és most már értem, miért. Csodálatos szervája van, egyszerűen képtelenség olvasni."

"Én sem tudom a tiéd" - reagált Serena.

"Ugyanolyan képességeink vannak... A tieid jobbak" - tette hozzá Federer. "Nagyon jó móka volt ez a meccs. Ő egy óriási bajnok. Testközelből tapasztaltam meg, hogy mennyire koncentrált, és mennyire eltökélt. És ezt imádom benne."

"Ez az ember hatalmas. Őszintén szólva ő minden idők legnagyobbja" - folytatta Serena, óriási tapsra késztetve ezzel a nézőket. "Gyilkos szervája van. Szó szerint olvashatatlan, amely az egyik oka annak, hogy ő a legnagyobb. Nem lehet ugyanis egy ekkora játékos belőled anélkül, hogy lenne egy ilyen fegyver a kezedben."

Serena egyébként a görögök elleni meccsen is bizonyította, milyen kivételes adogatása van. Többek között ezzel az ásszal, amit Stefanos Tsitsipasnak ütött. "Mintha lett volna bármiféle esélyem fogadni ezt a szervát" - reagált Tsitsipas a Twitteren.

A meccs végén következett egy selfie - Serena kérésére ütővel a kézben -, mely szélvész gyorsasággal járta be a világsajtót az elmúlt 24 órában. Ezt követően visszasétáltak a székeikhez, majd Federer azt mondta Serenának, hogy nyugodtan megtarthatja az ütőjét. 

Serena úgy ment vissza az öltözőjébe, hogy közben csodálattal bámult az ajándékba kapott ütőre. Páros partnerének is megmutatta, sőt még azt is megengedte neki, hogy egy pillanatra megfogja.

"Borzasztóan izgatott voltam" - mondta Serena. "Szó szerint ez volt életem meccse. Egy ekkora játékos ellen teniszezni, valaki ellen, akit ennyire tisztelsz, egy ilyen mérkőzést vívni... ez tényleg sokat jelentett nekem. Ehhez fogható nem sokszor adatik meg az életben."

Az amerikai a saját játékát illetően egy kissé csalódott volt, figyelembe véve, hogy női és vegyes párosban összesen 16-szoros Grand Slam-győztes, szemben Federerrel, aki párosban még nem nyert majort. 

"Én vagyok az, aki megnyertem azokat a trófeákat, de a meccsen ebből semmi sem látszott."

sr4.jpg Fotó: Twitter

Serena gondolkodott azon, hogy kivigye-e a kislányát is az összecsapásra, végül inkább úgy döntött, beéri annyival, hogy elmeséli majd neki ezt a felejthetetlen estét. 

"Rendkívül különleges élmény volt minden idők legnagyobbja ellen pályára lépni."

Federer is valami nagyon hasonlót mondhat majd az ő gyermekeinek. 

Ez volt az a meccs, melynek csak győztesei voltak: a két GOAT, a két páros partner, a nézők, a család, és nem utolsósorban az egész sportág. 


via
Hozzászólások