Salakblog - Serena lesz Murray vegyes páros partnere Wimbledonban? Hisszük, ha látjuk!
Serena lesz Murray vegyes páros partnere Wimbledonban? Hisszük, ha látjuk!
Fotó: Europress/AFP

Serena lesz Murray vegyes páros partnere Wimbledonban? Hisszük, ha látjuk!

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/06/30 09:27
Andy Murray továbbra sem tett le arról, hogy vegyes párosban is elinduljon Wimbledonban, Serena Williams pedig jelezte, ő szabad és részéről rendben volna a dolog. Úgy tűnik tehát, küszöbön a Murray-Williams együttműködés.

Az rendben van, hogy Pierre-Hugues Herbert lesz férfi párosban a skót partnere, viszont, ami a vegyest illeti, a dolgok eddig nem mentek túl simán a számára. Többen ugyanis már kikosarazták, mások mellett a világelső Ashleigh Barty

Az mondjuk igaz, hogy amikor a felkérés érkezett - a Garros első hetében - az ausztrál még nem volt Grand Slam-bajnok, és a WTA-rangsorban sem állt ennyire elöl. Ez csak azért fontos, mert az indoklásában szerepelt, hogy ő nem elég jó, és, hogy Andy találhatna sokkal alkalmasabb partnert is nála.

"Én itt vagyok. Csak várnunk kell, és meglátjuk, mi lesz" - mondta mosolyogva Serena, amikor arról kérdezték, párosozna-e Murray-vel. 

Az amerikai egy térdsérülésből kifolyólag mindössze öt tornán vett részt idén. A 23-szoros GS-győztes azonban azt mondja, egyre jobban érzi magát így Wimbledon közeledtével. Utolsó tétmeccsét a Garros harmadik fordulójában játszotta, amikor is kikapott honfitársától, Sofia Kenintől. 

"Nézzük meg, hogy szuperál a térdem" - tette hozzá Williams.

Az amerikai pályafutása során mind a négy nagy tornán játszott finálét vegyes párosban. Max Mirnyi partnereként Wimbledonban és a US Openen győzni is tudott 1998-ban. Az is igaz azonban, hogy tétmeccset nemigen játszott ebben a műfajban az elmúlt években.

Murray, aki egyesben 2013-ban és 2016-ban is bajnok lett Wimbledonban azt mondja, megérti, hogy Serena számára az egyéni élvez elsőbbséget.

"Ha az egyéniben indulók közül valaki úgy érzi, hogy beleférne neki a páros, ki akarja próbálni magát, és meg akarja nézni mennyire versenyképes, én benne vagyok. Serena nyilvánvalóan egy csodálatos játékos, párosban is kifejezetten jó a mérlege, ráadásul füvön nagyszerűen teniszezik. Vitán fölül ő minden idők legjobbja."

"Elég meggyőző páros partner volna" - tette hozzá Murray mosolyogva.

A skót cáfolta, hogy a teste állapota miatti aggodalmak miatt azt fontolgatná, hogy mégsem indul el vegyesben. 

"Mindenki azt akarja, hogy játsszam. Az egész csapatom ezt akarja. Az igaz, hogy beszéltem néhány tapasztalt játékossal, akik párhuzamosan nyomták a két párost, és ők azt mondták, hogy ha az időjárás úgy alakul, előfordulhat, hogy néhány nap alatt sok időt kell a pályán töltenem."

"Ilyen esetekben dönteni kell, hogy csak az egyikre összpontosítok, vagy megpróbálok helytállni mindkettőben. Elvileg jó idő lesz, én pedig mindenképpen játszani akarok, a csapatom is nagyon lelkes, úgyhogy eléggé valószínű, hogy belevágok."

BBC

Hozzászólások