Salakblog - Sascha Zverev teljes őrületnek tartja az új Davis-kupát
Sascha Zverev teljes őrületnek tartja az új Davis-kupát

Sascha Zverev teljes őrületnek tartja az új Davis-kupát

Hosszabbitás ·
2018/10/10 19:25

Alexander Zverevnek nem tetszik a tenisz Davis Kupa új lebonyolítása, legfőképpen az, hogy jövőre, november végén egyhetes tornán lép majd pályára a világ 18 legjobb válogatottja.

A világranglistán ötödik helyezett német játékos Sanghajban azt mondta, hogy az idén nyáron megreformált sorozat végső tornája "őrült időpontban van", így azon nem kíván részt venni.

"Egy-másfél hónapunk van a pihenésre. Az, hogy november végén rendeznek egy egyhetes tornát, amikor már mindenki kimerült, teljes őrület" - fogalmazott Zverev. Hozzátette, sokat beszélgetnek erről a többi éljátékossal a különböző versenyeken, és kivétel nélkül azon a véleményen vannak, hogy rövidíteni kellene a szezont, nem még hosszabbá tenni.

Ellopták a következő nemzedék Davis-kupáját, az élményt, ami Djokovicnak és Nadalnak még megadatott | Hosszabbítás

Ahogy arról mi is beszámoltunk, végérvényesen és visszavonhatatlanul eldőlt, hogy az 1900-ban alapított Davis-kupa 2019-től megújításra felszámolásra kerül. Meg persze nem szűnik, csak átalakul, sőt, a kitalálói és a támogatói szerint jobbá válik. Hogy miben, azt egyelőre nehéz látni. Pillanatnyilag annyi tűnik biztosnak, hogy több pénzt fognak beletenni, hála Gerard Piqué-nek és cégének, és valószínűleg még többet kívánnak majd kivenni belőle.

"Ha megkérdezik a többi teniszezőt, ők is ugyanezt fogják mondani" - jelentette ki a 21 éves játékos, aki arról nem tett említést, hogy a selejtezőben pályára kíván-e lépni. A február 1-jén és 2-án sorra kerülő összecsapáson a németek a magyar válogatottat fogadják.

Az új rendszerben a selejtezőt az eddig megszokott három helyett két nap alatt kell lejátszani. További változás, hogy három helyett két nyert szettre mennek majd a találkozók, így a pénteki két egyes után szombaton egy páros, majd újabb két egyéni összecsapás következik.

A Barcelona sztárjátékosa radikálisan átalakítja a Davis-kupát | Hosszabbítás

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) csütörtökön bejelentette, hogy a nemzeti szövetségek többsége (71,43 százaléka) támogatta a Davis-kupa átalakításáról szóló tervezetet. Ez azt jelenti, hogy az 1900-ban létrehozott sorozatot már a következő idénytől új rendszer szerint bonyolítják le. Az ITF még februárban nyújtott be egy javaslatot a sorozat reformjáról, erről szavaztak a szervezet éves gyűlésén.

A selejtező 12 párharcának továbbjutója csatlakozik a kiemeltekhez. A 18-as mezőnyben biztos helye van az idei négy elődöntősnek, az amerikai, a francia, a horvát és a spanyol válogatottnak, továbbá a világranglistás helyezésével szabadkártyás briteknek és argentinoknak.

A jövő évi sorozat döntőjét Madridban rendezik 2019. november 18. és 24. között.

MTI

Hozzászólások