Salakblog - Sascha Zverev: "Időbe telt, míg hozzászoktam az új fizikumomhoz"
Sascha Zverev: "Időbe telt, míg hozzászoktam az új fizikumomhoz"
Fotó: Europress/Getty

Sascha Zverev: "Időbe telt, míg hozzászoktam az új fizikumomhoz"

Kálmán LaciKálmán Laci
2015/07/27 11:51

A 18 éves Alexander Zverev, aki a múlt héten elődöntőt játszott a bastadi 250-es tornán, életében először bekerült a legjobb 100 közé a világranglistán. Az ifjú német tehetség - saját bevallása szerint is - jobb fizikai állapotban van és gyorsabb is lett az elmúlt időszakban.

A közel két méter magas Zverev elmondta, hogy mivel teste jelentős változásokon esett át az elmúlt évben, időbe telt, mire megtanulta, hogyan tegye hatékonnyá a játékát a megváltozott testalkatához, a nagyobb testmagasságához képest.

Miamiban sikeresen kvalifikálta magát a főtáblára, és csak Lukas Rosoltól kapott ki az első fordulóban. Ezt követően megnyert egy Challenger tornát salakon Heilbronnban, Németországban. Ezután jött Wimbledon, ahol a második körig jutott, és az amerikai Denis Kudla ejtette ki. Az áttörést a tavalyi hamburgi torna jelentette számára, ahol bejutott az elődöntőbe és csak David Ferrer tudta őt megállítani.

"Összességében elégedett vagyok eddig ezzel az évvel. Az elején küzdöttem egy kicsit, nem találtam a ritmust, alig tudtam meccset nyerni, de most minden jól megy és boldog vagyok azzal, ahol most tartok" - nyilatkozta Sascha az ATP-nek. "Nagyon keményen készültem az alapozási időszakban, így a szezon elején nem igazán éreztem, hogy mire is képes a testem és, hogy hogyan változott meg. Tehát úgy próbáltam játszani, ahogy tavaly, de nem ment, mert szinte egy vadonatúj testben voltam, és a játék és a testalkatom nem passzoltak össze. Időbe telt míg hozzászoktam az új fizikumomhoz, de most már nagyban segíti a játékomat."

Zverev a héten Hamburgban versenyez és próbálja megvédeni a tavalyi elődöntővel megszerzett pontjait.

(Forrás: Matt Cronin / tennis.com)

Hozzászólások