Salakblog - Sampras a rekordról, mely szerinte Federer, Nadal és Djokovic számára is érinthetetlen
Sampras a rekordról, mely szerinte Federer, Nadal és Djokovic számára is érinthetetlen
Fotó: Twitter

Sampras a rekordról, mely szerinte Federer, Nadal és Djokovic számára is érinthetetlen

Kálmán LaciKálmán Laci
2019/02/02 10:24

Pete Sampras eléggé visszavonultan él, és meglehetősen ritkán ad interjút. A 14-szeres Grand Slam-győztes legutóbb tavaly, az Indian Wells-i torna idején szólalt meg, illetve most, közel egy év múltán.

Az amerikai a tavalyi év első ezres versenyén kilátogatott a Roger Federer-Hyeon Chung negyeddöntőre, és akkor arról beszélt egy interjúban, hogy szerinte azért tudják a mostani játékosok kitolni a karrierjüket, mert sokkal jobban vigyáznak a testükre, mint ahogy azt az elődeik tették. 

Aztán a napokban Sampras részt vette egy, a nemzetközi Hírességek Csarnoka által rendezett eseményen, ahol egy vele készült interjúban megemlítette, hogy létezik egy rekord, melyet szerint soha senki nem fog tudni megdönteni.

"Senki nem lesz képes kétszer is teljesíteni a naptári Grand Slamet, ahogy azt Rod Laver tette 1962-ben és 1969-ben. Ő a legalázatosabb, a legszerényebb bajnok, akinek valaha is a közelében jártam. Az ő rekordja érintetlen marad."

"A két naptári Grand Slamet, amit Rod elért, soha senki nem fogja tudni megismételni."

rod.jpg Fotó: Europress/AFP

Pete nem olyan régen még vezette a férfiak között a Grand Slam-örökranglistát, mára azonban ott tartunk, hogy hárman, Roger Federer, Rafael Nadal és Novak Djokovic is megelőzték őt. 

Maga Laver egyébként azt nyilatkozta az Ausztrál Openen, hogy szerinte a naptári GS akár teljesíthető is lehet.

"Úgy gondolom, a koncentráció a játék legfontosabb része. Azon múlik minden."

via
Hozzászólások