Salakblog - Sajtófigyelő
Sajtófigyelő

Sajtófigyelő

Szabó GáborSzabó Gábor
2010/01/05 07:54

nepsport

Amikor kicsi voltam, úgy kezdtem a napot, hogy a nyolcadikról lerohantam a Sportért. Még suli előtt. Jó, kiolvasni nem tudtam, de reggelinél azért átfutottam. Még sem megy az ember tájékozatlanul iskolába. Ki akkor olvastam, amikor hazaértem. Az első betűtől az utolsóig. Beleértve a sakkvilágbajnoki zónaközi döntő megnyitásait is.  Portisch - Szpasszkij (szovjet) 0,5 - 0,5 (vezérindiai megnyitás), meg hasonlók.

Nem voltam én valami csodabogár, az összes haverom ezt csinálta.

Nem tudom, pontosan mikor jutottam el odáig, hogy fél perc alatt átlapozom a Sportot, valószínűleg kellett hozzá a net elterjedése is, bár már előtte is sejtettem (tudtam), hogy amit ott olvashat az ember, az aligha a sportújságírás csúcsa. Valamikor a kilencvenes évek elején veszíthették el a fonalat nagyon. Bár a jó ég tudja, lehet már előtte, csak akkor még nem derült ki, ha valamiről nem írtak. Vagy nem az igazat írták éppen.

Mindezt csak azért hozom elő, mert a mai sportnapilapban azon túl, hogy az eredmények között, a susnyásban, le van írva, hogy Henin - Petrova 7/5 7/5, egy vak hang sincs arról, hogy egy hétszeres Grand Slam győztes, egykori világelső visszatért.

Úgy, hogy egyébként jó fél oldalt írnak a brisbane-i tornáról. Jó az online kiadásban azért egy sort kapott a cikk végén.

Még mielőtt éktelen vita törne ki, hogy ez most így jó-e vagy sem, linkelném azokat a lapokat, melyeket olvasok. Csak, hogy lássuk  merre tart a világ.

NZZ

Guardian

Frankfurter Allgemeine

Die Presse

Hozzászólások