Salakblog - Egyre nehezebb az őszi Roland Garros helyzete, a római torna is bezavar
Egyre nehezebb az őszi Roland Garros helyzete, a római torna is bezavar
Fotó: Europress/AFP

Egyre nehezebb az őszi Roland Garros helyzete, a római torna is bezavar

Sergő Z. AndrásSergő Z. András
2020/05/31 13:36
Úgy tűnik, a Roland Garros ismét időpontot változtathat, miután az olasz tenisz szövetség bejelentette: szeptember második felében kívánják pótolni az elmaradt májusi római tornát. Sűrű ősz elé nézünk.

Mint az nyilván minden teniszkedvelő számára világos, éppen most zajlana a francia nyílt nemzetközi teniszbajnokság. Az eredetileg május 24. és június 7. közé tervezett Roland Garrost azonban a koronavírus-járvány miatt elhalasztották.

korábban a Francia Teniszszövetség által kitűzött szeptember 20. és október 4. közötti időpontot több kritika is érte. Nemcsak hogy a szövetség nem egyeztetett más torna szervezőjével, hanem az új dátum meglehetősen közel van a US Openhez, ami eredeti időpontja szerint augusztus 24. és szeptember 13. között lesz. Így csak egy hét választaná el a két Grand Slam tornát.

Korábbi javaslatok szerint szó volt arról is, hogy a párizsi tornát érdemes volna egy héttel arrébb tenni a megfelelő felkészülés és borításváltás érdekében. Angelo Binaghi, az olasz szövetség elnöke, már márciusban jelezte, szívesen lennének ősszel is a Grand Slam-torna felvezető versenye, ezt a véleményét azonban most megerősítette:

Azt hiszem, ha komolyabb probléma nem adódik, a római tenisztornát szeptemberben rendezzük, valamikor a közepe és a vége között.

Vagyis pontosan abban az időben, amikor az újratervezett Roland Garros lenne. Egy szeptember 20-i római torna még két héttel előrébb küldené a salakos Grand Slamet, hiszen nem célszerű nagyobb torna előtt és után közvetlenül egy 1000-es ATP versenyt megszervezni.

A szeptemberi időszak tehát meglehetősen sűrűnek néz ki, különösen ha a különböző szereplők nem egyeztetnek egymással a versenyek időpontjairól. Innen nézve különösen indokolt Roger Federer különböző szervezetek egyesülését sürgető terve.

Persze a helyzetet tovább bonyolíthatja, hogy a New York-i GS megrendezése közel sem biztos még, hiszen világszerte az Egyesült Államok, New York szenvedte el leginkább a koronavírus-járványt. Az Amerikai Teniszszövetség júniusban dönt a torna különböző kérdéseiről: hogy egyáltalán megtartsák-e, vagy Wimbledonhoz hasonlóan elhalasszák, nézők előtt vagy zárt kapuk mögött rendezzék, illetve hogy hol tartsák meg. Rendkívüli helyszínnek felmerült ugyanis Indian Wells. A kaliforniai város nemcsak hogy az első lefújt tornák helyszíne között volt, de az ottani márciusi versenyt az ötödik GS tornának is tartják.

via InsideTheGame

Hozzászólások