Salakblog - Roland Garros: Eredmények és pillanatok, melyekre sokáig emlékezni fogunk
Roland Garros: Eredmények és pillanatok, melyekre sokáig emlékezni fogunk
Fotó: Europress/AFP

Roland Garros: Eredmények és pillanatok, melyekre sokáig emlékezni fogunk

Kálmán LaciKálmán Laci
2018/06/11 14:48

Ideje búcsút intenünk Párizsnak, de előbb vegyük sorra, melyek voltak a legemlékezetesebb momentumok, a legkiemelkedőbb teljesítmények az idei Garroson.

Rafa tizenegyedik trófeája a Chatrier-n

Rafael Nadal címet védett a Garroson, sima három játszmában győzte le Dominic Thiemet a fináléban. Belegondolni is hátborzongató, hogy 2005 óta mindössze ketten tudták őt legyőzni ezen a tornán. Sok minden történhet egy év alatt, azonban most elég vakmerő dolog lenne ellene fogadni a 2019-es győztest illetően.

Simonának végre sikerült

Simona Halepet alighanem úgy emlegették sokan szombati döntő előtt, mint a legjobb olyan teniszezőnőt, aki sosem nyert Grand Slamet. Ő mindent megtett azért, hogy ezt a címet letörölje magáról. Ez sikerült is neki, ráadásul szett- és breakhátrányból fordítva. Végre bebizonyította, hogy az elmúlt években övé a legjobb salaktenisz a hölgyek mezőnyében. 

Sloane Stephens nagy menetelése

Az amerikai eddig még sosem jutott túl a negyedik fordulón Párizsban. Egyértelműen ez volt eddig a leggyengébb borítása. Azonban remekül megtalálta az egyensúlyt a támadás, és a védekezés között, és iszonyúan elszánt volt, így aztán lejátszhatta élete első fináléját a francia fővárosban.

Majdnem eljött Thiem ideje

Már eddig is ő volt az egyik legjobb ezen a borításon. Azzal azonban, hogy tavaly és az idén is a mezőnyben egyedüliként verte Nadalt salakon, valamint, hogy ezúttal a döntőig menetelt a Garroson, egyértelműen ő lett a második legjobb. És könnyen lehet, hogy hamarosan ő lesz az első.

Serena visszatérése

Serena Williams a vártnál jobban mozogva, és jobb eredményt elérve a legjobb 16-ig jutott mind egyesben, mind párosban. Ugyan sérülés miatt kénytelen volt visszalépni a Sharapova elleni meccstől, ám ha felépül, komoly fenyegetést jelent majd az ellenfeleknek bármelyik tornán. Főleg Wimbledonban.

Sascha mérföldköve

Ha a saját szemszögéből nézi, Alexander Zverev mindenképpen azt kell mondja, hogy ez az ő slame, ez az ő Garrosa is volt. Átlépte a saját árnyékát, egyrészt azzal, hogy halomra nyerte az ötszetteseket, melyek végjátékában korábban esélye sem nagyon volt. Másrészt pedig életében először negyeddöntőt játszhatott egy major-tornán.

Meglepetésre elődöntősök

Madison Keys és Marco Cecchinato. Előbbiről azt gondoltuk, és talán ő is magáról, hogy salakon labdába sem fog rúgni, ehhez képest azonban komoly skalpokat gyűjtött. Utóbbi pedig korábban még Grand Slam-meccset sem tudott nyerni, úgyhogy a legjobb négy az mindenképp egy hollywoodi történet volt a számára.

Biztató jelek Djokovic számára

A 2016-os bajnok eljutott a negyeddöntőig, és helyenként legjobb önmagát idézte. Az, hogy kikapott a nagy szívvel és bravúrosan teniszező olasztól, persze csalódást volt, ugyanakkor az, hogy megérte a második hetet, az feltétlenül olyasvalami, amire építeni lehet a szezon második felében.

(részben via)
Hozzászólások