Salakblog - "Roland Garros a US Open után egy héttel? Ez ám a rock 'n' roll!"
"Roland Garros a US Open után egy héttel? Ez ám a rock 'n' roll!"
Fotó: Europress/AFP

"Roland Garros a US Open után egy héttel? Ez ám a rock 'n' roll!"

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/03/28 13:07
Alapesetben valószínűleg David Goffin most épp Floridában, a Miami Open helyszínén tartózkodna, a koronavírus-járvány miatt azonban ő is karanténre kényszerült monacói otthonában. Ha már így alakult, az első számú belga teniszező megpróbálja a legjobbat kihozni a helyzetből. 

Ahogy a világ legjobb teniszezőinek többsége, Goffin is már Indian Wellsben volt, amikor néhány órával a torna kezdete előtt bejelentették, hogy a járvány terjedésének megfékezése érdekében törlik a versenyt. 

"Egy kicsit mindenki meglepődött" - mondta Goffin. "Magunkban ugyanis arra számítottunk, hogy az európai versenyeket törlik majd. Akkor még úgy gondoltuk, hogy Miami lehet, hogy megrendezésre kerül. Utólag ez nevetségesnek tűnik, de alig volt infónk, és vártuk az ATP állásfoglalását. Aztán, mikor meghallottuk, hogy Trump lehet, hogy lezárja a határokat, úgy voltunk vele, hogy jobb lesz hazamenni, és otthon átvészelni ezt az egészet."

"Így is tettem, hazajöttem Monte-Calóba. Most be vagyunk zárva a lakásunkba a barátnőmmel, Stéphanie-val, és követjük a francia kormány utasításait a vírus megfékezése érdekében. Csak kaját venni mehetünk ki, meg gyógyszertárba. Megpróbáljuk lefoglalni magunkat és sportolni is, amennyire lehet."

"Ez a gyakorlatban úgy néz ki, hogy folyamatosan kapcsolatban vagyok Fabien Bertand-nal, az erőnléti edzőmmel. Ő küldött nekem gyakorlatokat, ezeket megpróbálom végrehajtani. Egy órát kimehetek egyedül sportolni, így összejön másfél óra edzés naponta."

És, hogy mivel üti el a maradék időt? Olyan dolgokkal, amiket egyébként nem feltétlenül szokott csinálni.

"Már takarítottam egy csomót, meg a hűtőt is megpakoltam úgy, mint még soha. Bevetettem magam a konyhába, nem vagyok ugyan valami nagy szakács, de már kipróbáltam néhány receptet. Időnk bőven, úgyhogy miért ne?!"

Az egyik barátja és ellenfele, Lucas Pouille nem sokat vacillált, és bérelt gyorsan egy olyan házat, amelyiknek van teniszpályája. Így ő tud játszani otthon a karantén ellenére is.

"Nem rossz ötlet, valóban. De én szívesebben vagyok itthon, a saját lakásomban, hisz ki tudja, meddig tart ez az egész. Jó, hogy az ember ütheti a labdát, de ne feledjük, egyelőre nem tudhatjuk, melyik borításon térünk majd vissza. Amúgy eleinte ott volt a fejemben, hogy majd meglátogatom, de aztán jött a kijárási tilalom, ami azt jelenti, hogy az ilyesfajta mozgások most nem engedélyezettek. Persze reméljük, ez hamarosan változni fog."

Goffin szerint rendkívül bizonytalan, hogy mi történik majd az idei teniszszezonnal. Szeretne játszani már a nyáron, de úgy véli egyelőre minden megjósolhatatlan.

"Sajnálom a két nagy amerikai tornát, ott kedvezőek nekem a körülmények, szerintem jó lehettem volna. Ráadásul most a salakszezonnak annyi, pedig ezeken a versenyeken elég sok pontot szereztem tavaly." 

"Mondjuk, ahogy a közösségi médiából döbbenten értesültünk, szeptember végén lesz a Roland Garros, szóval úgy néz ki, lesz egy kis salakszezon. A US Open után egy héttel? Egy teljesen más borításon? Ez ám a a rock 'n' roll."

Persze Goffin tisztában van vele, hogy pillanatnyilag nem a tenisz a legfontosabb. Sokkal komolyabb dolgok történnek annál szerte a világban.

"Ez nagyon kemény dolog mindenkinek. De a világ állja a sarat. A kisebb versenyek eltűnhetnek, és nagyon sok cég kerülhet nagyon nehéz helyzetbe. Ki kell tartanunk, és remélem, hamarosan mindenki tud majd dolgozni és teniszezni."

"Nem stresszelek, de tény, hogy sötétségben tapogatózunk. Az én munkámban mindig az ideális helyzeteket, módszereket, terveket keressük. De most ez nem megy, most csak napról napra tudunk élni, tervezni és gondolkozni."

hln.be

Hozzászólások