Salakblog - Roger Federer visszatér, mégsem elégedettek a római szurkolók
Roger Federer visszatér, mégsem elégedettek a római szurkolók
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer visszatér, mégsem elégedettek a római szurkolók

Németh DánielNémeth Dániel
2019/05/14 14:48
Korábban beszámoltunk róla, hogy Roger Federer közösségi oldalain bejelentette, a római tenisztornán is rajthoz áll. Ennek a hírnek leginkább azok örülhettek, akik elővételben vásárolták jegyeiket, a svájci döntését követően ugyanis a szervezők megduplázták az árakat, ami érthető módon sokaknak nem tetszik.

A világranglista-3. klasszis legutóbb 2016-ban lépett pályára az olasz fővárosban, vagyis két év szünet után tér vissza a versenyre, ami nem mellesleg egyike annak a két 1000-es tornának (Monte-Carlo a másik), amit egyszer sem tudott megnyerni. Habár Madridban egészen biztató játékot mutatott - hogy mást ne mondjunk, Dominic Thiemtől remek meccsen kapott ki -, nem valószínű, hogy épp idén fogja megtörni ezt a sorozatot.

Federer bejelentésének így is súlya van, ha másért nem, hát azért, mert könnyen előfordulhat, hogy a helyi szurkolók most láthatják utoljára élőben kedvencüket. Ha már így alakult, az Olasz Teniszszövetség minden egyes centet próbál kivasalni Federer jelenlétéből, egyik napról a másikra ugyanis megduplázták a jegyárakat. Ami a részükről logikus döntés volt, viszont az is érthető, hogy ennek a szurkolók kevésbé örülnek.

"Megdupláztuk a jegyárakat szerdára, arra a napra, amin Federer játszani fog. Szeretnénk ezzel jutalmazni azokat a szurkolókat, akik azt megelőzően jegyet váltottak, mielőtt még tudni lehetett volna, hogy Federer játszani fog" - védte meg a döntést Angelo Binaghi, a szövetség elnöke.

075_maffia-internaz190514_npq0g.jpg Fotó: Europress/AFP

Az egyébként megszokott, hogy ahol a nagy négyes bejelentette indulását, ott a szervezők megemelik a belépők árait. Ezúttal eredetileg 60 euróért lehetett jegyet váltani, Federer bejelentése óta viszont 132 euróért árulják a belépőket. "Tudok róla, hogy a szurkolók egy része nem elégedett. Nyilvánvalóan nem jó ezt hallani" - kommentálta Federer. "Az, hogy a szövetség úgy adta ezt elő, mintha a korábbi vásárlókat jutalmazná ezzel, elég furcsa."

Hozzátette, bízik abban, hogy a körülmények nem fogják beárnyékolni a visszatérését. "Remélem, ez nem szorítja a háttérbe, hogy örömmel tértem ide vissza. És sokan kint lesznek, remek hangulatot teremtve. Személy szerint boldog vagyok, hogy itt lehetek. Szeretnék jól játszani, ennél már nem lehetnék izgatottabb" - fogalmazott Federer, aki majd a Frances Tiafoe-Joao Sousa mérkőzés győztesével találkozik az első körben.

Rómában egy fontos szavazásra is sort kerítenek: eldől, ki lesz Justin Gimelstob utódja a bizottságban. "Olyan emberre lenne szükség, aki a játékosokkal és a versenyek által delegált tagokkal is képes megértetni magát. Megosztó időszakon vagyunk túl, ami nem tesz jót a tenisznek. Kíváncsian várom, ki lesz az új tag. Remélem, olyasvalaki, aki keményen dolgozik és tisztában van a poszt fontosságával" - mondta ezzel kapcsolatban a svájci.

Korábbi játékosok és sportvezetők egyaránt bejelentkeztek Gimelstob megüresedett székére, köztük Mark Knowles, Nicolas Pereira, Weller Evans, Austin Nunn és Brandon Burke. Federernek nincs közvetlen befolyása a folyamatra, mivel jelenleg nem tagja az ATP játékostanácsának.

via ubitennis

Hozzászólások