Salakblog - Roger Federer visszaszerezte az RF-logó tulajdonjogát a Nike-tól
Roger Federer visszaszerezte az RF-logó tulajdonjogát a Nike-tól
Fotó: Europress/AFP

Roger Federer visszaszerezte az RF-logó tulajdonjogát a Nike-tól

Kálmán LaciKálmán Laci
2020/03/11 16:29
Roger Federer hivatalosan is visszakapta a monogramjából formált híres RF-logót, melyet akkor veszített el, amikor két évvel ezelőtt úgy döntött, ruhaszponzort vált, és leszerződik az Uniqlóval. 

A 20-szoros Grand Slam bajnok svájci 2018-ban egy rendkívül előnyös, évi mintegy 30 millió dolláros szerződést kötött a japán ruhagyártó óriással. Ez egyszersmind azt is jelentette, hogy a cipőt leszámítva elhagyta azt a Nike-t, amely hosszú éveken keresztül a ruházatát biztosította. Sőt, egy időre legalábbis, az RF-logótól is meg kellett válnia.

A Nike azért tarthatott igényt Federer emblémájára, mert azt eredetileg ők tervezték még 2010-ben. A svájci azonban már a szponzorváltás pillanatában egyértelművé tette, hogy ha törik, ha szakad, megszerzi a logót. Véleménye szerint a használathoz való jog csakis azt a személyt illetheti, akinek az hozzátartozik a személyes brandjéhez. 

Nos, végre lezárult a jogi huzavona, melynek eredményeképp a logó újra Federer tulajdona lett.

Két évvel ezelőtt, amikor a Nike nem volt hajlandó lemondani a logóról a svájci javára, Federer egy meglehetősen markáns nyilatkozattal tette egyértelművé a szándékát.

"Az RF-logó pillanatnyilag a Nike-nál van, de egyszer vissza kell, hogy kerüljön hozzám. Az én monogramomról van szó. Az én saját monogramomról. Remélem, ez mielőbb megtörténik majd. Ahogy azt is, hogy a Nike kedves és segítőkész lesz a folyamat során. Ez nagyon fontos a számomra, és úgy vélem, a rajongók számára úgyszintén."

Egyelőre sem Federer, sem az Uniqlo nem adott ki közleményt azzal kapcsolatban, hogy használják-e majd a logót vagy sem. 

Roger jelenleg otthon, Svájcban lábadozik a második térdműtétjét követően. A tervek szerint a füves szezonra várható majd a visszatérése.

YahooSports

Hozzászólások